Tenerife is een populaire vakantiebestemming voor vele Nederlanders. En niet alleen in de zomer reizen duizenden Nederlanders naar deze vakantiebestemming af, maar ook in de winter kom je er vele Nederlanders tegen. Op deze pagina lees je meer over een winterzon vakantie in Tenerife.

Een belangrijke reden voor vele Nederlanders om in de winter naar Tenerife, is het zonnige klimaat. Zo is het in de maanden december, januari en februari in Tenerife gemiddeld tussen de 15 en 20 graden. Maar naast het warme klimaat, zijn er nog vele andere redenen om te kiezen voor een winterzon vakantie naar Tenerife. De vele bezienswaardigheden van Tenerife zijn namelijk ook zeker de moeite waard. Zo kun je een kijkje nemen bij Pico del Teide: de top van de vulkaan El Teide die op een hoogte van 3718 meter ligt. Ook kun je een kijkje nemen bij Piramides van Güímar, een zestal piramides aan de oostkust van Tenerife. En als je ’s avonds zin hebt om een avondje te gaan stappen, word je verrast door het spectaculaire nachtleven van Tenerife. Hier kun je tot in de vroege uurtjes terecht bij vele bars en discotheken, waar mensen van alle nationaliteiten zich verzamelen. Voornamelijk in Playa de las Américas en Los Cristianos kun je erg goed stappen.

Het landschap van Tenerife is een zeer divers landschap, met een groen en vruchtbaar noordelijk deel en een droog en kaal zuidelijk deel. In het zuidelijke deel van Tenerife is het erg droog, omdat het in de regenschaduw van de bergen ligt. Dit maakt het zuidelijk deel erg geschikt voor mensen die behoefte hebben aan een zonnige vakantie.

Als je vanuit Amsterdam vliegt, bent je al binnen 4 tot 4,5 uur op Tenerife geland. Zo hoef je maar enkele uren te vliegen om van een tropisch en warm klimaat te kunnen genieten, terwijl andere Nederlanders de Nederlandse winter proberen te doorstaan. Heb je behoefte aan een vakantie in de winter, maar heb je geen zin om op skivakantie te gaan? Kies dan voor een winterzon vakantie in Tenerife en ontsnap aan de koude, Nederlandse winter.