De Malediven worden gevormd door een grote groep koraaleilanden, die ten zuidwesten van Sri Lanka liggen. De Malediven bestaan in totaal uit ongeveer 1200 eilandjes, maar slechts 200 eilanden zijn bewoond. Van de 200 bewoonde eilanden, zijn er ongeveer 88 ingericht als toeristenoorden. Op deze 88 eilanden vind je hotels, bars en uiteraard restaurantjes. En omdat het klimaat van de Malediven zeer aangenaam is, met in de winter een gemiddelde temperatuur van 29 graden, is de Malediven erg geliefd als vakantiebestemming voor een winterzon vakantie. Op deze pagina lees je meer over de Malediven als bestemming voor jouw winterzon vakantie.

Als het warme klimaat van de Malediven nog niet voldoende is om naar deze warme bestemming af te reizen in de koude wintermaanden, zijn de bezienswaardigheden dit wel. Zo bestaat de eilandengroep de Malediven uit meer dan 1000 koraaleilanden, waar je perfect kan duiken en snorkelen. En omdat het water extreem helder is, kun je de prachtige koraalriffen van de Malediven erg goed bekijken. Ben je geen liefhebber van de zee? Ook dan is er voldoende te beleven op het vasteland van de Malediven. Wat betreft uitgaansgelegenheden is de eilandengroep de Malediven wat meer beperkt. Dit komt omdat de inwoners van de Malediven moslim zijn, waardoor alcohol verboden is. De enige plaats waar je alcohol kan nuttigen, is in de resorts op de Malediven. Ben je bereid zonder alcohol op stap te gaan, dan biedt de Malediven je een bijzonder uitgaansleden voor animatie.

Het landschap van de Malediven wordt voornamelijk gekenmerkt door de 1000 koraaleilanden en de heldere, blauwe zee. Zo heeft de eilandengroep echt een exotische look en kun je hier helemaal tot rust komen.

Om in de exotische eilandengroep de Malediven terecht te komen, dien je vanuit Amsterdam ongeveer 11,5 uur te vliegen. Als je dit hebt gedaan, kom je direct in het warme, exotische klimaat van de eilandengroep terecht, waar je kan genieten van het prachtige landschap, de rustige sfeer en de bijzondere bezienswaardigheden. Zeker als je in de winter last hebt van een winterdip en het koude klimaat van Nederland wil ontlopen, is een winterzon vakantie naar de Malediven een goede oplossing voor jou.