Fulpmes is een dorp dat onder het dalstation van de Kreuzjochbahn ligt. Het dorp ligt op 960 meter hoogte en heeft een karakteristieke uitstraling door het vele gietijzer dat in de gebouwen van Fulpmes verwerkt is. Het is dan ook niet voor niets dat Fulpmes ‘het dorp van het smeden’ wordt genoemd, want de uitstraling van het karakteristieke Oostenrijkse dorp is zeker uniek te noemen. Op deze pagina lees je meer over de wintersportbestemming Fulpmes. Zo lees je hoe het skigebied van deze wintersportbestemming eruit ziet en welke uitgaansgelegenheden je kunt vinden in het wintersportdorp. Op basis van deze informatie kun je vervolgens eenvoudig bepalen of deze wintersportbestemming wellicht iets voor jou is.

Skiën, snowboarden en wandelen in Fulpmes

De wintersportbestemming Fulpmes heeft een eigen skigebied (982 meter tot 3210 meter hoog), dat ook wel de Schlick 2000 wordt genoemd. Dit skigebied heeft veel te bieden voor wintersporters van alle soorten en maten. Zo kunnen ervaren skiërs in het skigebied tercht voor enkele uitdagende pistes, maar zijn ook de beginnende skiërs welkom in het skigebied. Daarnaast kunnen ook snowboarders prima terecht in het skigebied van Fulpmes, want in de Schlick 2000 is ook een funpark en een natuurlijke halfpipe te vinden. Zo is het skigebied niet alleen geschikt voor mensen die zich graag op ski’s voortbewegen, maar zijn er ook voor snowboarders vele mogelijkheden te vinden in het skigebied van Fulpmes.

Ook heeft Fulpmes tal van wandelroutes en loipes en zijn er vele accommodaties te vinden in het dorp. Wat betreft het aantal restaurants, bars en cafés is deze wintersportbestemming wat meer bescheiden. Zo zijn er in Fulpmes in totaal 10 restaurants en 5 bars en cafés te vinden. Wil je de ultieme après-ski ervaring voelen tijdens je wintersportvakantie, dan is Fulpmes wellicht niet de meest geschikte wintersportbestemming voor jou. Geef je hier echter niets om en kom je enkel en alleen voor de wintersport en de prachtige omgeving, dan zijn de bergen en de prachtige pistes van Fulpmes zeker een aanrader.