U kent ze wel, die grote oranje bollen in de lucht. Maar wat zijn het? Vroegen veel mensen zich af een aantal jaren geleden.

Wat zijn wensballonnen?

Wensballonnen zijn grote papieren zakken met aan de onderkant voorzien van een stukje karton. Deze komen oorspronkelijk uit Azië. Dat is ook meteen de reden waarom veel mensen deze “Chinese ballon, thaise ballon of Japanse wensballon” noemen. Onze wensballonnen zijn ongeveer 75 centimeter in de lengte als ze volledig zijn gevuld met warmte. Door het stukje karton aan te steken kunnen de ballonnen heel ver en hoog vliegen. Deze gaan zo hoog en ver omdat het lichtgewicht papier is. Het werkt op de zelfde wijze als een luchtballon. Eigenlijk zijn het dus grote wens ballon lampionnen.

Waar worden de zogenaamde ballonnen voor gebruikt?

De ballonnen worden in Azië al heel wat jaren gebruikt bij bijzondere gebeurtenissen, zoals een begrafenis, evenement, jaarwisseling en familiefeesten. We kunnen het zo gek niet bedenken, of ze gebruiken de vliegende ufo ballon. Het grappige aan het product is dat er geen vaste naam aan is gebonden. Zo heten ze in Japan “Japanse wensballon” in Thailand “Thaise lampion”en in China “Chinese ballon” In Nederland wordt hij het meest als “wensballon”genoemd. Inmiddels zijn ze razend populair en worden ze bij allerlei gelegenheden de lucht ingelaten.

Tijdens of na afloop van een bijzondere gebeurtenis, komen alle mensen samen om gezamenlijk de ballonnen de lucht in te laten. Terwijl ze naar de vliegende lantaarns kijken, doen ze een wens en hopen dat het in de hemel wordt gehoord. In Azië hopen ze dat de goden hun wensen in vervulling zullen laten gaan. Elke wens en gelegenheid is geschikt voor de vliegende lampion!

Het oplaten van een wensballon
Om het oplaten van de wensballon goed te laten verlopen, zit er een duidelijk gebruiksaanwijzing in de verpakking. Haal de ballon voorzichtig uit de verpakking en schud zachtjes de ballon uit elkaar. Het is verstandig om met minimaal twee personen de ballon op te laten. één persoon houdt de wensballon goed uit elkaar en de ander steekt het stukje karton aan. Als u merkt dat de ballon zachtjes begint te trekken, is het moment daar om hem los te laten. Het genieten kan beginnen!