Wil je graag meer van een auto weten? Kijk dan eens op RDW kenteken check uitvoeren. Op deze manier kun je diverse gegevens van een auto checken. Denk aan voertuiggegevens of wanneer de algemene periodieke keuring verloopt en de eigenaar van het voertuig opnieuw naar de garage moet. Vooral voor mensen die een auto willen kopen is een RDW kenteken check handig.

Kopen van een voertuig

Steeds meer mensen weten inmiddels dat het via de RDW mogelijk is om bepaalde gegevens te achterhalen. Gegevens waar goed naar moet worden gekeken als je een auto gaat kopen. Je denkt daar misschien ook niet meteen over na, maar om een miskoop te voorkomen is het belangrijk om op je hoede te zijn. Er worden namelijk dagelijks mensen opgelicht als het gaat om de verkoop van een auto. Het zijn bijvoorbeeld kilometertellerstanden die worden teruggedraaid. Hierdoor lijkt het alsof de auto veel minder kilometers heeft gemaakt en de auto is dan ook meer waard. Daar is het de verkopers allemaal om te doen. Als koper betaal je op deze manier mogelijke vele duizenden euro’s te veel.

Je kunt een miskoop voorkomen door goed te kijken naar de gegevens van de auto. Hiernaast is het raadzaam om iemand met verstand van auto’s mee te nemen. Vraag hem of haar naar advies als je een proefrit gaat maken in een auto die je van een particuliere verkoper wilt kopen. Neem in elk geval nooit overhaaste beslissingen, want de kans bestaat dat je hier vroeg of laat spijt van krijgt en daar zit je vanzelfsprekend niet op te wachten. Bekijk rustig je opties en beslis daarna pas of je een auto al dan niet wilt gaan aanschaffen.