een reisverzekering afsluiten Een doorlopende reisverzekering is een reisverzekering die alle reizen gedurende het gehele jaar door dekt. Dit is anders dan bij een kortlopende reisverzekering, want een kortlopende reisverzekering sluit je af voor de duur van de reis die je maakt. Zo kun je met een kortlopende reisverzekering per reis de afweging maken of je deze reis wel of niet wil verzekeren. Vervolgens betaal je eenvoudig per reis die je verzekert met de kortlopende reisverzekering. Bij een doorlopende reisverzekering hoef je deze afweging niet te maken, want zelfs onverwachte weekendjes weg en dagtripjes over de grens zijn verzekerd met deze soort reisverzekering.

Voor meer info over het verzekeren van je quad, zie: http://www.akno.nl/quad-verzekeren/

Wanneer is een doorlopende reisverzekering interessant?

Een doorlopende reisverzekering is niet voor iedereen interessant. Of een doorlopende reisverzekering ook voor jou interessant is, hangt af van het aantal dagen vakantie per jaar. Heb je ene gezin met drie kinderen en ga je twee weken op vakantie per jaar? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Bij een stel zonder kinderen is dit het geval bij een vakantie van drie weken en bij een alleenstaande ligt dit omslagpunt op drie tot vier weken. Op deze manier kun je dus eenvoudig bekijken of een doorlopende reisverzekering voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering, of niet. Zo kun je gemakkelijk kiezen voor de juiste verzekering voor jou.

Uit welke onderdelen bestaat een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering bestaat uit een aantal onderdelen. Welke onderdelen er precies onder een reisverzekering vallen, is afhankelijk per verzekeraar. De meest voorkomende onderdelen van een doorlopende reisverzekering, zijn de volgende:

  • Bagagedekking
  • Medische kosten
  • Ongevallen
  • Buitengewone of onvoorziene kosten
  • Wintersportdekking
  • Autopechhulp
  • Vervangend vervoer
  • Vervangend verblijf

Niet alle bovenstaande onderdelen vallen onder iedere doorlopende reisverzekering. Daarom is het verstandig om per verzekeraar te controleren welke onderdelen er wel en niet onder de reisverzekering vallen. Het vergelijken van doorlopende reisverzekeringen kun je eenvoudig doen op de website www.lopendereisverzekering.nl. Hier vind je een overzicht van de reisverzekeringen van alle aanbieders, inclusief prijzen en inhoud van de verschillende pakketten. Zo kun je met behulp van deze website een verzekering afsluiten die perfect bij jouw wensen en behoeften past.