Een autoverzekering is verplicht in Nederland. Bij een autoverzekering heeft u de mogelijkheid te kiezen uit verschillende dekkingen, waarbij enkel de WA dekking verplicht is. Met de WA dekking wordt enkel de schade aan anderen voertuigen vergoed. Indien u wilt dat ook schade aan het eigen voertuig gedekt is dient u te kiezen voor een WA beperkt casco of WA volledig casco autoverzekering, waarbij de laatste de meest uitgebreide variant is. Voor de WA volledig casco autoverzekering wordt dan ook doorgaans gekozen bij nieuwe auto’s met een leeftijd tot 5 jaar.

Dekking

De dekking van de WA volledig casco autoverzekering is het meest uitgebreid. Naast de dekking voor de wettelijke aansprakelijkheid wordt er ook dekking geboden voor schade aan het eigen voertuig, ook wanneer u deze zelf veroorzaakt heeft. Hierbij kunt u denken aan een ongeluk met een ander voertuig waarbij u zelf de schuldige bent. Tevens kunt u rekenen op vergoeding van de schade als gevolg van brand, diefstal, vandalisme, storm, loslopende dieren en ruitbreuk.

Vergelijken op premie

Uiteraard is de premie erg belangrijk bij het afsluiten van een WA volledig casco autoverzekering. Hierdoor adviseren wij u dan ook om de premies bij verschillende verzekeraars te berekenen, zodat u de goedkoopste autoverzekering vindt. Kijk hier voor het vergelijken op premie en voorwaarden bij verschillende verzekeraars, met maar één premieberekening.

Vergelijken op voorwaarden

Daarnaast is het van belang om goed te vergelijken op de voorwaarden, vooral bij een WA volledig casco dekking. Zo bieden de meeste verzekeraars een nieuwwaarde regeling, hierdoor krijgt u bij totaalschade de nieuwwaarde uitgekeerd. Deze regeling maakt het mogelijk om in geval van totaalschade in staat te zijn een nieuw voertuig van dezelfde waarde aan te schaffen. Echter verschillen de nieuwwaarde regelingen erg sterk. Tevens zijn er ook diverse andere zaken die de autoverzekering van een bepaalde verzekeraar interessanter kunnen maken, daarom is het dus ook verstandig goed te vergelijken.