De meesten van ons kennen tenminste 1 persoon die van lezen houdt. Echter, niet iedereen begrijpt hoe leuk het kan zijn om te lezen. Over het algemeen wordt er wel voorgelezen aan kinderen. Dit komt doordat de meeste ouders weten welke voordelen voorlezen met zich meebrengt. Voor de allerkleinsten onder ons zijn er niet altijd geschikte boeken. Deze kindertjes luisteren namelijk nog niet zo aandachtig naar het verhaal. Zij ontdekken de wereld op andere manieren, namelijk door spullen aan te raken.

Zoek je daarom naar het beste voel- en knisperboekje voor jouw kleine spruit? Een dergelijk boekje bevat reliëf waardoor het prettig is voor kinderen om te voelen. Ook zorgen diverse kleuren voor extra voorleespret. Wij helpen je in dit artikel om het beste voel- en knisperboekje te vinden. Mocht je dit artikel leuk vinden, vergeet dan niet www.mommyhouse.nl te bezoeken.

Beste voel- en knisperboekje van 2021

Voel- en knisperboekjes zijn aantrekkelijk voor de allerjongsten onder ons. Zij kunnen namelijk gerust de boekjes voelen, gooien en soms zelfs in de mond zetten. Zo ontdekken ze al spelenderwijs de wereld om zich heen. Hoe vind je echter het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind? Je kunt nagaan wat je je kind wil leren. Wil je het kind over de verschillende seizoenen leren? Misschien vind je het prettiger om het kind over de band met zijn/haar grootouders te vertellen. Het ligt dus helemaal aan jou. In dit artikel maak je kennis met de top 5 voel- en knisperboekjes van het jaar. Alle boekjes zijn leuk, dus het uitkiezen van het ideale boekje is super eenvoudig. We beschrijven in het kort ook elk boekje, zodat je een goed geïnformeerde keus kunt maken. Hier vind je vandaag nog het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind!

1. Opa en oma Pluis

De boeken over Nijntje zijn populair bij veel kinderen. Dit komt doordat het schattige konijntje van alles meemaakt. De verschillende avonturen van het konijntje zijn bovendien herkenbaar voor peuters. Hierdoor vinden zij het prettig om naar de verhalen Opa en oma Pluisover Nijntje te luisteren. Ze bekijken de Nijntje-video’s ook met plezier. Is het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind een boekje over Nijntje? Moet het boek bovendien gaan over de grootouders van dit konijntje? Dan kennen wij het ideale boekje voor jou. Hier verwijzen we naar het boek Opa en oma Pluis. Dit Nijntje-boekje is voor jouw kind wellicht het beste voel- en knisperboekje.

In het boek Opa en oma Pluis gaat Nijntje graag op bezoek bij haar grootouders. Omgekeerd vinden haar grootouders het ook fijn wanneer Nijntje op bezoek komt. Samen met haar grootouders maakt het konijntje van alles mee. Zo houdt opa Pluis van timmeren. Daarom maakt hij speciaal voor Nijntje een houten step. Oma vindt het prettig om te breien. Ze leert Nijntje ook hoe zij moet breien. Daarom breit Nijntje een mooie, rode omslagdoek voor oma Pluis. Na haar bezoekje stept Nijntje naar huis. Haar grootouders zwaaien haar uit terwijl ze wegrijdt. Je ziet dus meteen dat het boekje dicht bij de belevingswereld van peuters ligt. Hierdoor genieten kindertjes er extra van.

Eigenschappen van het boek Opa en oma Pluis:

 • Lees dit boekje voor aan kindertjes vanaf ongeveer 2 jaar.
 • Dit boekje maakt deel uit van de boekenreeks over Nijntje.
 • Je komt steeds op de linkerpagina 4 regels tekst op rijm tegen.
 • Op de rechterpagina van het boekje zie je een mooie tekening in de bekende Bruna-stijl.
 • In dit boekje brengt Nijntje een bezoek aan haar grootouders en samen doen ze allerlei leuke dingen.
 • De versjes en tekeningen over een liefdevolle grootouder-kleinkind-relatie spreken peuters en kleuters aan.

2. Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

De meeste ouders leren al vanaf een jonge leeftijd aan hun kinderen dat zij niet moeten vechten. Echter, het is belangrijk om je kind ook te leren over zijn/haar rechten. Als iemand het kind bijvoorbeeld slaat, dan moet het kind dit doorgeven aan een Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeftvolwassene. Maar wat als het kind niet weet wie hem/haar onrecht heeft aangedaan? Dan is het belangrijk om op zoek te gaan naar de dader. Op die manier kan het kind alsnog naar een volwassene toestappen. Wil je je kind leren over op zoek gaan naar een dader? Leer je hem/haar dat via het beste voel- en knisperboekje? Dan kies je voor het boek Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft.

Dit boekje is wellicht het beste voel- en knisperboekje voor je kind. Het boek gaat namelijk over een kleine mol die op een dag zijn kop boven de grond steekt. Dan komt er iets terecht op zijn kop. Het ding is rond en bruin. Het blijkt dat er een poepdrol op de kop van de mol is. De mol weet dat dit niet kan en gaat daarom op zoek naar de dader. Hij passeert verschillende dieren, die allen hun ontlasting aan hem moeten tonen. Zo kan hij vergelijken of die ontlasting overeenkomt met de drol op zijn kop. Twee vliegen helpen hem om de dader te ontmaskeren. Lees je het boek Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft voor?

Eigenschappen van het boek Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft:

 • Je kunt het boek voorlezen aan kindertjes vanaf ongeveer 1 jaar.
 • Dit boek gaat over een mol die een poepdrol op zijn kop ontdekt.
 • De mol in het boek gaat op zoek naar het dier dat op zijn kop heeft gepoept.
 • Wanneer de mol de dader heeft gevonden, neemt hij op grandioze wijze wraak.
 • In de tekeningen in het boekje wordt de boosheid van de mol goed weergegeven.
 • Tekeningen in het boek hebben niets van hun kracht verloren, want ze blijven humoristisch.
 • In het boek bekijkt de mol ontlasting van verschillende dieren en een paar vliegen helpen hem de dader te ontmaskeren.

3. Papa is de allerbeste

Kinderen hebben veel liefde voor hun ouders. Dit zijn namelijk de personen die hen verzorgen en samen met hen spelen. Daarom vinden de meeste kinderen het prettig als je verhalen aan hen voorleest over ouder-kind-liefde. Zulke verhalen Papa is de allerbestekomen in verschillende vormen voor. Doordat kindertjes zich gemakkelijk in de schoenen van anderen kunnen zetten, zijn zelfs dierenboekjes toereikend. Ze voelen namelijk ook mee met diverse dieren in verhalen. Is een liefdevol boekje over een baby dinosaurus en zijn vader het beste voel- en knisperboekje voor jou? Dan kies je voor het boekje Papa is de allerbeste. Dit boekje is wellicht het beste voel- en knisperboekje voor jou. Het boekje is namelijk liefdevol en gaat over de liefde en bewondering van een baby dinosaurus voor zijn papa.

De baby dinosaurus in het boekje is van mening dat hij op papa’s sterke schouders alles aankan. Daarnaast denkt de kleine dinosaurus dat hij op papa’s lange nek de sterren en de maan kan aanraken. Vanwege alle geweldigs dat papa kan, vindt de baby dinosaurus papa super lief. Hij begrijpt echter ook dat papa zijn eigen tekortkomingen heeft. Zo snurkt papa hard. Als hij kusjes geeft, prikt papa’s baard bovendien. Dit is voor de baby dinosaurus geen probleem. Hij eet namelijk samen met papa, gaat samen met hem fietsen en nog veel meer. De titel van het boek Papa is de allerbeste is goed gekozen. Je voelt namelijk tijdens het voorlezen hoeveel liefde de kleine dinosaurus voor zijn vader heeft.

Eigenschappen van het boek Papa is de allerbeste:

 • Lees dit boek voor aan peuters en kleuters vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Dit boekje gaat over een baby dinosaurus die laat zien hoe lief hij zijn papa vindt.
 • De baby dinosaurus bewondert zijn vader, maar ziet ook in dat papa tekortkomingen heeft.
 • Hoewel de kleuren in het boek niet altijd overeenkomen met de werkelijkheid is dat niet storend.
 • In het boekje vind je eenvoudige en soms humoristische waterverf/potloodillustraties over 1 of 2 bladzijdes.
 • Je komt in dit boekje twee- tot vierregelige tekst tegen die meestal rijmt en een wisselend rijmschema heeft.

4. Het grote Fiep kijkboek

Jonge kinderen hebben nog veel te leren. Zij kennen immers de wereld om zich heen nog niet. Om hen overal naartoe te brengen is ook niet realistisch. Daarom laat je hen nieuwe dingen ontdekken door middel van boeken. Er zijn ook enorm Het grote Fiep kijkboekveel kinderboeken met als thema de wereld om ons heen. Wat dacht je van een boekje dat kinderen de wereld binnenshuis en daarbuiten laat ontdekken? Is een dergelijk boekje het beste voel- en knisperboekje voor jou? Als je antwoord op deze vraag “ja” is, dan kennen wij het perfecte boekje voor je. Het boekje heet Het grote Fiep kijkboek. Zoals de titel doet vermoeden, gaat het hier om een kijkboek. Je kunt dus zelf een verhaal erbij verzinnen. Hierdoor blijft het boekje spannend, ongeacht hoe vaak je het hebt bekeken.

Voor kinderen die de wereld willen ontdekken, is dit boekje wellicht het beste voel- en knisperboekje. Dit komt doordat er in het boek enorm veel illustraties in kleur zijn. Deze illustraties zijn geordend aan de hand van verschillende onderwerpen. Zo ziet je kind bijvoorbeeld wat hij/zij in de stad kan tegenkomen. Je komt zelfs onderwerpen zoals “Feesten” en “In het circus” tegen. Achterin zijn er platen bij de vier seizoenen. Je kind maakt dus kennis met allerlei nieuwe figuren en woorden. Bij de verschillende afbeeldingen in het boek Het grote Fiep kijkboek is er een benaming vermeld. Soms kom je zelfs een omschrijving tegen zoals “wachten bij het rode stoplicht”.

Eigenschappen van het boek Het grote Fiep kijkboek:

 • Dit extra groot kartonboek leert je kind over de wereld om zich heen.
 • Blader in het boek met je kindje en verzin steeds leuke, korte verhaaltjes.
 • Bij de afbeeldingen in het boekje is er een benaming vermeld of een korte omschrijving.
 • Spelenderwijs kun je werken aan de uitbreiding van de woordenschat van je kindje vanaf ongeveer 1,5 jaar.
 • Je komt thema’s tegen zoals “Feesten”, “In de stad” en “In het circus”, dus je kind leert over de wereld binnenshuis én daarbuiten.

5. Dikkie Dik – Elke dag Dikkie Dik

Je hebt gezien dat het vorige boek kinderen leert over allerlei situaties. Zo kom je in het boek illustraties tegen over het leven binnenhuis en buitenshuis. Er zijn ook andere boeken die over verschillende situaties gaan. Wil je graag een dergelijk boek Dikkie Dik - Elke dag Dikkie Dikvoorlezen aan je kind? Moet het echter een verhaalboek zijn in plaats van een prentenboek? Dan kennen wij het beste voel- en knisperboekje voor jou. We verwijzen namelijk naar het boek Dikkie Dik – Elke dag Dikkie Dik. Dit boekje is wellicht het beste voel- en knisperboekje voor jou. In het boek kom je namelijk verhalen over allerlei situaties tegen. Doordat het boek is opgesteld om dagelijks, een jaar lang, voorgelezen te worden, zijn er ook verschillende thema’s.

Om precies te zijn, zijn er in dit boek 365 verhaaltjes verzameld. Je kunt dus een jaar lang dagelijks een ander verhaaltje voorlezen. Hierdoor zorg je voor een zekere structuur bij je kind. Hij/zij kijkt dan dagelijks uit naar een kort verhaaltje over de ondeugende oranje kat. De verhaaltjes in het boek Dikkie Dik – Elke dag Dikkie Dik worden gecompleteerd met vrolijke illustraties. Ook zijn er in het boekje verhaaltjes over de seizoenen, Kerst, Sinterklaas, Pasen, enzovoorts. Je komt zelfs korte tekstjes tegen over steeds een andere letter van het alfabet. Terwijl je kind geniet van de avonturen van Dikkie Dik, leert hij/zij ook meer over de wereld om zich heen.

Eigenschappen van het boek Dikkie Dik – Elke dag Dikkie Dik:

 • Dit boek maakt deel uit van de serie Dikkie Dik.
 • Deze verzameling is tot stand gekomen om het 40-jarig bestaan van Dikkie Dik te vieren.
 • In het boekje is er gezorgd voor diverse leuke tekeningen die de leuke, korte verhaaltjes completeren.
 • Er zijn in deze luxe feesteditie 365 verhaaltjes verzameld, dus je kunt een jaar lang dagelijks een nieuw verhaal voorlezen.
 • Je komt in het boekje voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar huis-, tuin- en keukenavonturen tegen van de ondeugende kat.