Sta je op het punt om een doorlopende reisverzekering af te sluiten? Lees dan nog snel de tips op deze pagina door, zodat je de juiste doorlopende reisverzekering afsluit.reisverzekering

Voor meer info over het verzekeren van je quad, zie: http://www.akno.nl/quad-verzekeren/

Tip 1: stem de dekking van de verzekering af op de bestemming

Bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering, kun je kiezen uit een dekking voor landen in Europa of uit een dekking voor landen buiten Europa. In het laatste geval, kies je voor een werelddekking. Ga je wel eens buiten Europa op vakantie of heb je de ambitie om dit nog eens te doen, dan is het altijd aan te raden om een doorlopende reisverzekering met werelddekking af te sluiten. Doe je dit niet, dan ben je alsnog niet verzekerd als je buiten Europa op vakantie gaat.

Tip 2: sluit de doorlopende reisverzekering altijd op tijd af

Natuurlijk kun je jouw doorlopende reisverzekering nog snel even afsluiten als je al bijna op vakantie gaat. Dit is echter niet verstandig, want als je te lang wacht met het afsluiten van een doorlopende reisverzekering kom je in tijdnood en heb je geen tijd meer om de verschillende reisverzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Ook heb je nu geen tijd meer om de verschillende dekkingen en premies met elkaar te vergelijken, waardoor de kans groot is dat je een verzekering afsluit die eigenlijk helemaal niet de juiste verzekering voor jou is. Om meteen de juiste verzekering af te sluiten, is het dan ook aan te raden om de tijd te nemen bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering door hier op tijd mee te starten.

Tip 3: tel vakanties in Nederland ook mee

Als je een doorlopende verzekering hebt afgesloten, kun je vakanties in Nederland ook onder deze verzekering tellen. Dit geldt echter wel alleen bij geboekte vakanties in Nederland: niet bij dagtripjes in eigen land. Het is dus niet nodig om voor vakanties in eigen land een aparte, kortlopende verzekering af te sluiten als je al een doorlopende reisverzekering hebt afgesloten.

Tip 4: vergelijk de verschillende doorlopende reisverzekeringen

Het werd hierboven al kort vermeld, maar het vergelijken van doorlopende reisverzekeringen is zo belangrijk dat we dit graag benoemen in een aparte tip. Bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering kom je er al snel achter dat er vele verschillende soorten verzekeringen zijn, van verschillende aanbieders en met verschillende premies. Door deze verschillende verzekeringen te vergelijken op Lopendereisverzekering.nl, vind je gemakkelijk de beste verzekering voor jou.