Ben je op zoek naar een product om zaken stevig vast te maken, maar waar je ze ook mee makkelijk los kunt maken? Dan is klittenband een goede keuze. Je kunt klitteband kopen via internet waar verschillende webshops een uitgebreid assortiment hebben. Maar klitteband kopen kan je ook in de vele doe-het-zelf winkels of hobbywinkels. En de keus in klittenband is eindeloos. Voor elk soort materiaal of toepassing bestaat er wel een soort klittenband. Je hebt klittenband dat geschikt is voor textiel of schoenen. Dit soort klittenband kennen de meeste mensen wel. Maar daarnaast wordt klittenband ook gebruikt in de industrie, de bouw en de luchtvaart. Het materiaal kan verschillen en de stevigheid ook. Want klittenband voor de industrie dient aan veel meer eisen te voldoen dan voor het sluiten van een rugtas.

Twee delen of een deel

Klittenband heb je in allerlei soorten en maten. En voor zowel particulier als zakelijk gebruik kun je klitteband kopen die je kunt kleven of naaien op verschillende ondergronden. De klittenband is in verschillende diktes, lengtes en kleuren beschikbaar. Bijna alle soorten klittenband bestaan uit twee delen. Het ene deel heeft haakjes en het andere deel lussen. Samengedrukt kunnen ze een heel sterke verbinding vormen. Alleen de zogenaamde M-lock heeft geen tegenpool. Dit soort klittenband bestaat uit paddenstoelvormige dopjes die in elkaar grijpen. Deze soort wordt voornamelijk gebruikt om plafondplaten of wandplaten te bevestigen en weer makkelijk te verwijderen.

Het gebruik van klittenband

Naast dat je klitteband kopen kunt in verschillende uitvoeringen en maten heeft het ook vele verschillende toepassingen. De meest bekende toepassing van klittenband is in de textielwereld. Maar ook de zakelijke, medische en industriële wereld maken veel gebruik van klittenband. Bijvoorbeeld voor medische protheses of voor de bekleding van autostoelen. Maar ook om kabels netjes vast te zetten of als ophanghaakje.