Wie de gehele lente en zomer van een kleurrijke tuin wil genieten, doet er goed aan een sierappelboom te planten. De Malus Red Sentinel bloeit in het voorjaar met grote witte tot lichtroze bloemen. Tot aan het einde van het jaar draagt deze kleine boom dieporanje appeltjes. De boom wordt gemiddeld vijf tot zes meter hoog. Ook in de maanden dat andere bloemen en planten uitgebloeid zijn, kun je dus genieten van een prachtige tuin. Lees meer

Een sierappel in je eigen tuin

Er zijn tal van mogelijkheden om een Malus Red Sentinel aan te schaffen. Je kunt ze in verschillende groottes vinden, bijvoorbeeld bij boomkwekerijen. Wie meteen plezier wil hebben van de gekleurde bloesem en sierappeltjes, kiest voor een wat groter exemplaar. Heb je groene vingers, dan vind je het misschien leuker om zelf te zaaien en de boom van begin af aan te zien groeien. Het beste is dan om hem eerst te kweken in een pot en pas later buiten te zetten. Ook in een kleine tuin komt de Malus Red Sentinel goed tot zijn recht, doordat je de boom op de gewenste grootte kunt snoeien.

Sierappel Malus Red Sentinel
Sierappel Malus Red Sentinel

Hoe onderhoud je de sierappelboom?

De Malus Red Sentinel houdt niet van de volle zon, dus het is verstandig de boom op een beschutte plek te planten. Hij gedijt goed in een vochtige bodem. Ook is het belangrijk om de boom goed te snoeien. Het waterlot, oftewel het overschot aan dunne, recht omhoog groeiende scheuten, dient elk jaar te worden verwijderd om de boom mooi te laten bloeien. De Malus Red Sentinel is een zelfbestuiver: hij kan goed alleen staan, maar kan ook nuttig zijn bij het bestuiven van andere appelbomen. Wie een grote tuin vol appelbomen wil, doet er dus goed aan deze sierappelboom in de tuin te planten. De Malus Red Sentinel kopen?