Een inox schoorsteen kan de oplossing zijn indien de oorspronkelijke schoorsteen niet meer naar behoren werkt, schade heeft opgelopen of vervuild is. Zelfs wanneer u nog geen kachel heeft, kan een inox exemplaar toch voor warmte zorgen!

inox schouw

Waarom inox?

Een inox schouw kan dienen voor zowel een hout- als een gaskachel. Ook is de materie niet poreus en bestaat ze uit één geheel. Deze laatste eigenschap werkt trek bevorderend zodat er geen problemen ontstaan met de rookafvoer. Het risico op een schouwbrand verkleint enorm wanneer men een inoxschouw installeert omdat teer en roet niet opgezogen worden. Het inox is ook moeiteloos te reinigen – met de juiste attributen en heeft een langere levensduur, in vergelijking met een gemetste schoorsteen.

De flexibele inox buis is geschikt voor inbouwkachels, centrale verwarmingsinstallaties en voorzetkachels. Deze laatste soort is een meer moderne optie wanneer u een nieuw huis bouwt of wanneer u renovaties uitvoert. Ook dient er dan minder in de muren worden gebroken en kan dit een hippere toets in uw interieur vormen. Om een idee te krijgen wat er allemaal mogelijk is kan je deze url raadplegen: inox uitvoeringen. Zoals je ziet zijn de mogelijkheden eindeloos.

De inox schouw kan enkelwandig of dubbelwandig zijn. Waar de enkelwandige geschikt zijn voor alle soorten brandstoffen worden de dubbelwandige rookkanalen aangeraden voor gas, mazout, hout en houtskool. Deze laatste buizen worden zowel buitenshuis als binnenhuis gebruikt, en zijn brandveiliger. Zo’n een roestvrij stalen schouw zorgt voor een betere warmtegeleiding omdat ze rond, geïsoleerd en glad zijn en tevens een lekdichte binnenwand hebben.

Ervaring

brandende inox kachel met schouw

Wij hebben zelf tijdens de verbouwingen lang getwijfeld over het al dan niet nemen van een kachel. We hadden de plaats en het leek ons wel gezellig in de winter, maar zagen de extra breek- en metselwerken niet echt zitten. We zijn bij verschillende installateurs en verdelers verhaal gaan halen, en bleek dat de gezelligheid niet opwoog tegen de werken, en hebben dan onze kans gewaagd. Door te werken met een inox schouw was het mogelijk door slechts één gat in de muur te (laten) boren. Je kan zowel de kachels als de inox schouwbuizen in alle kleuren en maten kiezen, waardoor een perfecte afstelling op ons interieur mogelijk was. Nu is de kachel het pronkstuk van onze woonkamer!

Bekijk hier maar eens hoe gezellig het wel is: