Door de rozen in je tuin te snoeien, weet je zeker dat de rozen nieuwe bloemen ontwikkelen en goed blijven groeien. Het snoeien van rozen maakt het namelijk mogelijk voor de plant om op de plekken van de oude, uitgebloeide bloem nieuwe bloemen te vormen. Zo blijft de rozenplant gezond en jong en heb je er langer plezier van in je tuin. In onderstaande tekst lees je meer over het snoeien van rozen voor een gezonde en jonge rozenplant.

Wanneer rozen snoeien?

Bij het snoeien van rozen geldt dat je dit het best in de maand maart kunt doen. Het later snoeien van rozen is ook mogelijk, maar dit betekent wel dat de rozen later in het seizoen gaan bloeien. Het eerder snoeien van rozen is niet aan te raden, omdat de rozen in dit geval gevoeliger kunnen worden voor ziektes. Zo kunnen rozen door het te vroeg snoeien van de plant te maken krijgen met ziektes als meeldauw en sterroetdauw, waardoor de plant niet meer mooi en gezond is. Daarnaast is het door te vroeg snoeien ook mogelijk dat de jonge scheuten kapot gaan in de nachtvorst. Tot slot wordt altijd aangeraden om rozen alleen te snoeien als het overdag niet meer vriest. Is dit begin maart nog wel het geval, dan dien je de rozen dus eind maart te snoeien, als het niet meer vriest overdag.

Bij het snoeien van rozen is het belangrijk om altijd dikke handschoenen te dragen. De doornen van de rozen kunnen namelijk erg scherp zijn, dus het is geen pretje om steeds geprikt te worden door deze doornen tijdens het snoeien. Daarnaast is het belangrijk om altijd een scherpe snoeischaar te gebruiken, zodat de snijwonden van rozen mooi glad zijn. Hierdoor kunnen ziektes moeilijker binnendringen en is het risico op plantenziektes bij de rozen kleiner.

De beste rozen koopt u met groeigarantie bij tuinplantenwinkel.nl

Mooie rozen
Mooie rozen