Een quad verzekering voorpolis voorwaardenAls je in het bezit bent van een quad, ben je verplicht een quadverzekering af te sluiten. Een quad verzekeren (vergelijker) is erg makkelijk. Op deze pagina lees je meer over het afsluiten van een quadverzekering. Zo lees je uit welke quadverzekeringen je kunt kiezen bij het afsluiten van een verzekering voor je quad en bij welke quad verzekering aanbieders je terecht kan voor het afsluiten van een goede quadverzekering.

Voor meer info over het verzekeren van je quad, zie: http://www.akno.nl/quad-verzekeren/

Wat houdt een quadverzekering in?

Bij alle quad verzekering aanbieders geldt dat je bij het afsluiten van een quadverzekering kan kiezen uit drie soorten verzekeringen. Zo kun je kiezen uit:
1. Een WA-verzekering voor jouw quad
2. Een beperkt casco verzekering voor jouw quad
3. Een volledig casco dekking voor jouw quad

Een goedgekeurde quad moet in ieder geval een WA-verzekering hebben. Dit geldt bij alle quad verzekering aanbieders. Een WA-verzekering vergoedt namelijk de schade die met jouw quad aan andere personen of eigendommen wordt toegebracht, bijvoorbeeld bij een ongeluk met jouw quad en een auto, fietser of voetganger. Naast de WA-verzekering, kun je er tevens voor kiezen om schade aan de quad ook te verzekeren. Hierbij kun je kiezen uit een beperkt casco verzekering en een volledig casco dekking. Een beperkt casco verzekering vergoedt schade door gebeurtenissen als brand, diefstal, storm of een aanrijding met wilde dieren. Een volledig casco dekking vergoedt ook al deze zaken, maar vergoedt tevens schade aan de quad die door de bestuurder zelf is veroorzaakt. Met een volledig casco dekking is jouw quad dus honderd procent verzekerd. Dit geldt voor alle quad verzekering aanbieders.

De verschillende quad verzekering aanbieders

Naast verschillende quadverzekeringen, kun je bij het afsluiten van een verzekering voor jouw quad tevens kiezen uit verschillende quad verzekering aanbieders. Zo zijn er online verschillende verzekeraars te vinden om jouw quad te verzekeren. Deze aanbieders hanteren allemaal andere dekkingen, premies en eigen risico, dus voor je een quadverzekering afsluit is het zeker aan te raden om je goed te verdiepen in de verschillende quad verzekering aanbieders. Zo vind je namelijk niet alleen de beste verzekering voor jouw quad, maar weet je ook zeker dat je niet te veel betaalt voor jouw quadverzekering.