een verzekering voor je quadOm de weg op te mogen met jouw quad, moet deze verzekerd zijn. En zelfs als je jouw quad alleen gebruikt om door het weiland te crossen of door de bossen te rijden, moet deze altijd verzekerd zijn. Daarom is een quad verzekeren juist belangrijk. Zo gelden voor quads eigenlijk dezelfde regels als voor auto’s: wil je legaal de weg op en niet in de problemen komen, dan moet de quad verzekerd zijn. Ga je een quad aanschaffen en wil je meer informatie over het quad verzekeren? Lees dan snel verder, want op deze pagina lees je meer over quad verzekeren en de verschillende verzekeringen die je kan afsluiten voor jouw quad.

Voor meer info over het verzekeren van je quad, zie: http://www.akno.nl/quad-verzekeren/

Een WA-verzekering voor quad verzekeren

Als je een quad hebt, moet je deze in ieder geval verzekeren met een WA-verzekering. Deze verzekering dekt alle schade die je bij een andere persoon of het eigendom van een andere persoon aanbrengt, bijvoorbeeld bij een ongeluk. Kom je bijvoorbeeld met jouw quad in botsing met een auto, scooter of fietser en heeft deze auto, scooter of fietser hierdoor schade? Dan wordt deze schade vergoed met de WA-verzekering.

Een beperkt casco verzekering voor quad verzekeren
Naast een verplichte WA-verzekering, kun je ook jouw quad verzekeren voor schade aan het voertuig zelf. Hierbij kun je denken aan de schade die jouw quad oploopt door gebeurtenissen als brand, diefstal, storm of een aanrijding met wilde dieren. Door middel van een beperkt casco verzekering krijg je de kosten van deze schade gewoon vergoed.

Een volledig casco verzekering voor quad verzekeren
Wil je echt zeker weten dat alle mogelijke schade aan jouw quad wordt vergoed? Dan kun je jouw quad verzekeren met een volledig casco verzekering. Met deze verzekering wordt niet alleen de schade aan jouw quad vergoed door brand, diefstal, storm of een aanrijding met wilde dieren, maar ook de schade die je zelf aan je quad aanbrengt. Zo krijg je de kosten tevens vergoed als je een ongeluk hebt gehad met jouw quad als daar verder niemand bij betrokken was.

Kies de juiste verzekering

Afhankelijk van jouw wensen en behoeften, kies je de verzekering die het best bij jou past. Wil je volledig verzekerd zijn, dan is een volledig casco verzekering interessant voor jou. Wil je echter kosten besparen en neem je genoegen met een basisdekking? Dan kun je het best een WA-verzekering afsluiten.