Op dit moment is het Paleo dieet populair. Het voordeel van Paleo is dat je zoveel mogelijk kunt eten wat binnen het dieet valt. Ook de Paleo snacks vallen hier onder. Zo kun je ongelimiteerd komkommers, appels, wortels of vis eten. Deze zijn allemaal voedzaam. Noten en vis zorgen er voor dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Ze zetten je kauwspieren ook goed aan het werk bij het eten van bijvoorbeeld appels en wortels.

Opkomst van Papaleo en fitnessleo

De laatste paar jaar is Paleo met een steeds groter wordende opmars bezig. De diverse boeken over het onderwerp worden door veel lezers doorgegeven aan familie, vrienden, collega’s en kennissen. Alsmaar meer mensen raken hierdoor enthousiast. Ze stappen niet allemaal direct over op deze levensstijl. En mensen die het dieet volgen kunnen worden ingedeeld in diverse groepen volgers. Je hebt strikte volgers, losse volgers en volgers daartussenin.

Strikte volgers eten alleen de voedingsproducten die worden ‘voorgeschreven’. Zij eten dus alleen de gerechten die de oermens ook at. De voeding die de ‘moderne’ mens eet, eten zij niet. Zo zorgen ze er voor dat ze geen zuivel binnenkrijgen, alsook geraffineerde suikers in welke vorm dan ook. De strikte volgers eten alleen het vlees van gras gevoede dieren (biologisch) en zullen ook alleen biologisch fruit en groenten eten. Dit betekent wel dat ze relatief veel geld dienen te betalen om zich aan het dieet te kunnen houden.

paleo volgers

Zoals aangegeven zijn er ook losse volgers, die het dieet wel een warm hart toe dragen, maar er wat lakser mee omgaan. Ze combineren het eten wat de moderne mens eet en wat de oermens of de holbewoner at. Soms eten ze een Paleo maaltijd en soms eten ze een ‘gewone’ maaltijd. En toegegeven, het valt ook niet mee om het dieet strikt te volgen, want het is voor veel mensen een flinke omschakeling. Wel is het zo dat als je de basisbeginselen gaat volgen dat je dan al redelijk gezond bezig bent.