Een ieder die volgens het Paleo dieet eet is niet gebonden aan regels. Hiermee bedoelen we dat je mag eten wat je maar wilt. Je hoeft ook geen calorieën te tellen of rekening te houden met combinaties. Een belangrijk voordeel is dat je nooit te maken zult hebben met een hongerig gevoel. Je kunt op ieder tijdstip van de dag eten wat je wilt. Dit kunnen ook zonder probleem snacks zijn. Eenzijdig eten is daarentegen natuurlijk niet aanbevelenswaardig. Je dient dus wel gevarieerd te eten, want alleen vis en avocado eten zorgt er niet voor dat je gezonder wordt. Gevarieerd eten is dus het devies.

Wat mag tijdens een koolhydraatarm dieet en paleo

Dankzij de juiste recepten kun je ook heerlijk gevarieerd blijven eten, koolhydraatarm dieet info, en door het verzadigde effect kun je ook zoveel als mogelijk blijven eten. Dit dieet legt je qua hoeveelheden geen beperkingen op. Dat is direct ook de kracht van Paleo. Als je kiest voor Paleo, dan zul je in het begin misschien wel moeite hebben met alle restricties. Hiermee bedoelen we dat je veel voeding niet meer mag eten. Dit ligt overigens voor een groot deel ook aan je eigen principes. Als je bijvoorbeeld een strikte volger van het Paleo dieet wilt worden, dan betekent dat je bijvoorbeeld geen snoep en suikergoed, bewerkt rood vlees, suikers, gebak, frisdrank, banket, melk, zout, granen (geraffineerd) en sterke drank meer mag eten.

Wat mag je wel eten?
Naast de voedingsmiddelen die je niet meer mag eten als strikte Paleo-volger, is er natuurlijk ook veel voeding wat je kunt eten. Denk aan groente, zwarte chocolade, fruit, olijfolie, vis, lijnzaadolie, gevogelte, kokosolie, wild, rode wijn, noten, thee, zaden, koffie en eieren (bij voorkeur verrijkt met omega-3). Als het om koffie gaat kun je het beste kiezen voor cafeïnevrije koffie. Dit kun je vrijwel dagelijks eten of drinken. Daarnaast zijn er voedingsproducten die je met mate (wekelijks) kunt eten. Dit zijn peulvruchten, pure chocolade, roomboter, knollen die zetmeelrijk zijn, wijn, volkorengranen, kaas en gefermenteerde zuivel.