Op een gezonde manier afvallen is mogelijk geworden dankzij Paleo. Door hier voor te kiezen kun je ten eerste op een gezonde manier overtollige kilo’s kwijtraken en daarnaast kun je op een gezonde manier oud worden. Hoe sneller je met Paleo begint, hoe beter het is.

Afvallen dankzij Paleo
Een Paleo dieet afvallen is ideaal als je wilt afvallen. Je kunt namelijk ongelimiteerd blijven eten en dit betekent dat je nooit een hongerig gevoel zult hebben. Je kunt fruit, groenten, onbewerkt vlees, gevogelte et cetera blijven eten. Dit maakt het dieet zo goed, omdat je wellicht niet eens het gevoel hebt dat je een afvalmethode volgt. Hierbij gaat het om het hongerige gevoel, want voor het overige zal het wel een flinke omschakeling zijn.

Overstappen naar het traditionele voedsel

paleo dieet restaurant

Onder traditioneel voedsel verstaan we het voedsel wat onze voorouders ruim tienduizend jaar geleden aten. Overstappen op het Paleo dieet en dus dit traditionele voedsel is niet voor iedereen eenvoudig. Veel mensen hebben immers de neiging om fastfood te eten. Het is ook onomstotelijk zo dat mensen een sterke voorkeur hebben voor allerlei soorten fastfood. Dit ten opzichte van eten dat binnen het Paleo dieet valt, zoals vlees, groenten, fruit of vis. Veel mensen vertonen zelfs pavlovgedrag bij het zien van fastfood producten. Hier maakt de voedingsindustrie dankbaar en handig gebruik van.

verleiding van voeding

Het weerstaan van dit soort verleidingen is hierdoor vanzelfsprekend niet eenvoudig. Sommige mensen zijn hier zelfs verslaafd aan, en vinden fastfood zo onweerstaanbaar lekker dat de verslaving te vergelijken is met roken, alcohol of drugs. Dit is ook een van de redenen waarom het zo lastig is om het Paleo dieet goed te kunnen volgen. Uiteraard zijn er uitzonderingen en zijn er voldoende mensen te vinden die probleemloos zullen overstappen, maar als je een strikte volger wilt zijn van het dieet dan is het hebben van een ijzeren discipline geen overbodige eigenschap. Na enige tijd zul je gewend zijn en zal het probleemloos gaan.