Er zijn talloze recepten te vinden, waardoor het onbegonnen werk is om in een kort artikel voor iedereen wat wils voor te schotelen. We willen je wel graag helpen bij het bereiden van Paleo gerechten (koolhydraatarm dieet recepten website), zodat je weet wat je wel en niet kunt gebruiken bij het maken van dit soort gerechten. Eenmaal je weet wat je kunt gebruiken is het een koud kunstje om zelf aan de slag te gaan. In het begin zul je misschien iedere keer stil moeten staan bij het hetgeen wat je wel of niet kunt eten, maar na enige tijd zal het een stuk gemakkelijker gaan.

Wat kun je dagelijks eten?

Iedere dag kun je ongelimiteerd groente, fruit, vis, gevogelte, wild, noten, zaden, thee, koffie, olijfolie, lijnzaad en kokosolie eten. Dit soort voedingsproducten kun je bij het bereiden van vrijwel ieder recept gebruiken. Bij recepten Paleo zul je dit dus ook meestal tegenkomen.

Wat kun je met mate eten (en drinken)?

Er zijn een aantal voedingsmiddelen die je het beste niet dagelijks kunt eten of drinken, maar deze kun je in de regel zonder problemen met regelmaat nuttigen. Denk hierbij aan chocolade (puur), roomboter, rode wijn, kaas, volkorengranen, rood vlees, zetmeelrijke knollen, peulvruchten en pseudogranen. Pseudogranen zijn geen echte granen, maar dit zijn bijvoorbeeld amarant, boekweit, gierst en quinoa.

Wat kun je het beste vermijden?
Naast bovengenoemde voedingsmiddelen zijn er ook legio andere voedingsproducten die je het beste kunt vermijden. Deze kun je het beste helemaal niet eten. Dit is voeding dat suiker bevat, gebak en banket, snoep, omega-6-rijke olie, zout, frisdrank, sterke drank, melk geraffineerde granen en bewerkt rood vlees. Zoals je kunt lezen zijn dit nogal wat producten die je niet meer mag eten als je een strikte volger van het Paleo dieet wilt zijn. Dat vergt enige discipline, maar eenmaal je gewend bent aan deze levensstijl, moet het mogelijk zijn om zonder deze voedingsmiddelen te kunnen leven. Je zult zo nu en dan wel worden verleid, maar dan is het vooral een kwestie van discipline opbrengen.