Ben je een snurker en wil je er graag iets aan doen, omdat je geen nachten meer wakker wil liggen? Dan is het handig om je opties te bekijken. Er zijn verschillende anti-snurkmiddelen ontworpen. Om je op weg te helpen, beschrijven we een aantal middelen die je kunnen helpen.

Ingrijpende oplossing

Als je geen moeite hebt met een ingrijpend middel tegen snurken, dan kun je kiezen voor een CPAP-masker. Dit masker is effectief tegen ernstige slaapapneu. Het masker kan je bewegingsvrijheid weliswaar belemmeren.

Antisnurkbeugel

Neusproblemen

Een minder ingrijpend middel is de anti snurk neusspreider, die ook wel bekend is als de neusverwijdener of neusopener. De naam van dit middel spreekt voor zich. Hij heeft positieve effecten op snurkers die kampen met nasale problemen.

Je kunt ook kiezen voor een anti snurk neuspleister, die de neusgaten verwijdt net als de anti snurk neusspreider om zo een betere ademhaling te bewerkstelligen. Echter, deze oplossing is beter geschikt voor sporters.

Slaaphouding

Sommige snurkers hebben slechts last van snurken vanwege een verkeerde slaaphouding. In een dergelijk geval is een anti snurk kussen wellicht geschikt. Het kussen zorgt er namelijk voor dat je op je zij blijft liggen in plaats van op je rug. Hierdoor kun je het snurken voor een korte tijd verhelpen.

Een andere oplossing voor een verkeerde slaaphouding is het anti snurk corset of vest. Zoals je waarschijnlijk al vermoedde, is deze oplossing niet comfortabel.

 

antisnurk

Slappe spieren

Snurken kan het gevolg zijn van het hebben van een slappe tongspier. Hierdoor valt de tong tijdens de slaap gemakkelijk naar achteren. Als je een dergelijke snurker bent, dan kan een tongstabilisator je helpen. Deze oplossing is weliswaar minder comfortabel.

Snurken kan tevens komen doordat je je mond in je slaap opendoet of doordat je kaak uit positie gaat tijdens het slapen. In dergelijke gevallen is een anti snurk band wellicht handig. Dit middel houdt de kaak in positie en zorgt ervoor dat je je mond niet meer kunt opendoen. Hoewel de oplossing vrij effectief is, is het ongemakkelijk.

Antisnurkbeugel hoofd

Minder effectieve oplossingen

Een middel dat enigszins een oplossing biedt tegen snurken is de anti snurk spray. Deze spray kan lichte snurkers helpen om hun snurkklachten te verminderen. Let er wel op dat een dergelijke spray niet de gehele nacht werkzaam is.

Wil je weten wanneer je begint te snurken zodat je bijvoorbeeld van slaapstand kunt veranderen? Dan is het wellicht een idee om voor de anti snurk armband oftewel het anti snurk horloge te kiezen. Deze armband is in contact met de huid en geeft je een kleine schok wanneer je begint te snurken. Je slaap wordt hierdoor verstoord.

Een homeopathische manier om snurken tegen te gaan is door de anti snurk ring te dragen. Deze drukt op de acupressuurpunten van je pink, waardoor je minder zou snurken. Er is echter geen wetenschappelijk basis voor dit middel.

Effectieve en voordelige oplossing: Mr. Anti Snurk anti-snurkbeugel

Hoewel we verschillende middeltjes hebben bekeken, is de meest effectieve en voordelige oplossing wellicht de anti snurkbeugel. Deze beugel vermindert snurkklachten bij verschillende soort snurkers. Vaak lost de anti snurkbeugel het snurkprobleem zelfs helemaal op. De beugel is bovendien de voordeligste oplossing van allemaal en je hoeft niet in te leveren op je slaapcomfort. Probeer Mr. Anti Snurk dus snel uit!

antisnurkbeugel mond