Het uitkiezen van een geschikt kinderboek is voor velen een ingewikkelde opgave. Gelukkig zijn er enkele zaken die je op weg helpen. Zo is er bij vele boeken een leeftijdsindicatie aangegeven. Je ontdekt dus vrij snel of het boek geschikt is voor jouw kind. Daarnaast is het belangrijk om er rekening mee te houden dat elk kind een eigen smaak heeft. Daarom ga je na welke thema’s je kind aantrekken. Je kunt op die manier op een eenvoudige manier het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar uitkiezen. Wij willen je op weg helpen. Daarom vertellen we je de meest populaire boeken van dit jaar. Je kunt op die manier gemakkelijk een boek kiezen dat bij je kind past. Aarzel niet langer en kies het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar uit!

Leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar van 2020

We hebben je verteld waar je op kunt letten als je op zoek gaat naar een nieuw kinderboek. Zo kun je kijken naar de thema’s die je kind interesseren. Daarnaast ga je na of de verschillende boeken passen bij de leeftijd van je kind. Je zoekt momenteel naar het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Daar hebben we rekening mee gehouden. Alle boeken in dit artikel zijn daarom geschikt voor deze doelgroep. Je hoeft dus slechts na te gaan welk onderwerp je kind leuk zal vinden. Ook dat hoeft niet moeilijk te zijn. De top 5 die we in dit artikel behandelen, hebben we namelijk beschreven. Je komt dus meer te weten over alle 5 boeken. Vervolgens kun je de boeken met elkaar vergelijken. Zo vind je gemakkelijk het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar.

1. De waanzinnige boomhut 4 – De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen

Sommige kinderen vinden het, ook wanneer ze wat ouder zijn, leuk als je aan hen voorleest. Voor dergelijke kinderen koop je boeken die bij hun leeftijd passen, maar die ook leuke voorleesverhalen bevatten. Echter, er zijn ook kinderen De waanzinnige boomhut 4 - De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingendie het fijn vinden om steeds over dezelfde personages te lezen. Dit hoeft nog niet te betekenen dat het kind steeds hetzelfde boek opnieuw leest. Je kunt namelijk een boek uit een boekenreeks kopen voor een dergelijk kind. Een zeer populaire reeks van deze tijd is de reeks De waanzinnige boomhut. Klinkt een dergelijk boek als het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar? Kies dan voor het boek De waanzinnige boomhut 4 – De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen.

Het boek De waanzinnige boomhut 4 – De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen is deel 4 uit de boekenreeks. Doordat er in elk van de boeken een duidelijke inleiding is, maakt het niet uit in welke volgorde je de boeken leest. Echter, in dit geval is het handig als je al 1 van de eerdere boeken hebt doorgenomen. In deel 4 is namelijk meneer Grootneus verdwenen. Daarom moeten schrijver en illustrator Andy en Terry het raadsel op zien te lossen. Tijdens deze missie zie je bovendien welke verdiepingen er bij de boomhut zijn bijgekomen. Ook in dit deel van het boek kom je allerlei bizarre dingen tegen. Zie je nu waarom dit boek wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar is?

Eigenschappen van het boek De waanzinnige boomhut 4 – De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen:

 • Het boek is perfect voor jonge lezers vanaf ongeveer 9 jaar.
 • Dit boek is het vierde deel van de boekenreeks De waanzinnige boomhut.
 • Op de bestaande 39 verdiepingen zijn er weer 13 nieuwe verdiepingen geplaatst.
 • In dit deel kom je onder andere een renbaan voor hobbelpaarden tegen en een ultramodern detectivebureau.
 • Net als in de vorige boeken heb je te maken met een actierijk verhaal waarin de gebeurtenissen in razend tempo over elkaar heen buitelen.

2. Het stap voor stap tekenboek

Op de basisschool wordt er van kinderen verwacht dat zij leren tekenen. Je hoeft dan geen kunstenaar te zijn, maar je tekent wel een hond en een poes. Sommige kinderen zijn van mening dat ze helemaal niet kunnen tekenen. Daarom Het stap voor stap tekenboekvinden ze het niet prettig wanneer ze een tekenopdracht krijgen. Gelukkig kun je dergelijke kinderen helpen. Iedereen kan namelijk tekenen, zo lang ze de juiste tools en instructies hebben. Is daarom voor jou het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar een tekenboek? Dan raden we het boek Het stap voor stap tekenboek aan. Dit boek is gericht op kinderen, maar is ook een leidraad voor volwassenen. Daarom is het boek wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar.

In het boek Het stap voor stap tekenboek leer je dat iedereen kan tekenen. Daarom ontdek je maar liefst 150 tekenideeën. Je leert onder andere hoe je een kat, een hond, een kasteel, een kameel of een meneertje kunt tekenen. Tekenen was nooit eenvoudiger. Het enige wat je hoeft te doen is de stappen volgen. Vervolgens leer je in een mum van tijd tekenen wat je nooit eerder kon. Wist je dat dit boek een heruitgave is van een klassieker uit 1913? Het klassieke boek was geïnspireerd door Walt Disney. Zou je het niet fijn vinden als je net zo goed als Walt kon tekenen? Ga dan snel aan de slag!

Eigenschappen van het boek Het stap voor stap tekenboek:

 • Het boek is geschikt voor iedereen die beter wil leren tekenen.
 • Dit leuke en toegankelijke boek activeert jong en oud om te tekenen.
 • Als je dit boek in huis hebt, leer je al gauw dat iedereen kan tekenen en dat tekenen eenvoudig is.
 • In zwart-wit zijn er ongeveer 150 tekeningen gebundeld waarbij eenvoudige lijnen tot mooie figuurtjes leiden.

3. SmoeltjesSchrift 1

Er zijn verschillende soorten boeken. Vaak als we aan een boek denken, denken we aan een verhaalboek. Je leest dus over de avonturen van een of andere personage. Er zijn echter ook kleurboeken, instructieboeken en ga zo maar door. Soms SmoeltjesSchrift 1wil je na een lange dag geen boek lezen. Je wil namelijk juist je eigen gevoelens of avonturen kwijt. Niet iedereen kiest er dan voor om met anderen te praten. Daarom zijn er dagboeken. In een dergelijk boek schrijf je op wat je is overkomen. Desgewenst blader je na jaren weer door het dagboek. Dan herleef je de goede en ook minder leuke momenten. Klinkt een dagboek daarom als het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar? Dan kun je kiezen voor het boek SmoeltjesSchrift 1.

Aangezien het SmoeltjesSchrift 1 een dagboek is, is het wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Kinderen kunnen namelijk hun ervaringen en emoties kwijt in dit boek. Zo vraagt het boek je steeds weer hoe je dag was. Je kunt daarbij kiezen voor een lachend of juist verdrietig gezichtje. Dit boek is dus een vereenvoudigd, oftewel invul-dagboek. In dit boek kunnen kinderen kwijt hoe hun dag is geweest. Je schrijft op zo’n manier de dag van je af. Het boekje is bovendien nog specialer dankzij de korte teksten die je op vrijwel elke dagboekpagina vindt. Deze teksten zijn speciaal bedoeld voor kinderen die een ruggensteuntje kunnen gebruiken vanwege gepieker, gevoeligheid, faalangst of onzekerheid.

Eigenschappen van het boek SmoeltjesSchrift 1:

 • Omdat iedereen een glimlach op het gezicht verdient, is dit speciale dagboek ontwikkeld.
 • Dit boekje is uniek, omdat het een soort invul-dagboek is, waar kinderen in kwijt kunnen hoe hun dag is geweest.
 • Het boekje voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar biedt kinderen begrip, uitleg, tips en inspiratie op een luchtige toon en is verpakt in een speelse vormgeving.
 • In het boek zijn er korte teksten, die bedoeld zijn voor kinderen die een ruggensteuntje kunnen gebruiken wegens faalangst, onzekerheid, gepieker of gevoeligheid.

4. Costa Banana 4 – Ufo-alarm

In dit artikel hebben we gesproken over verschillende soorten boeken. Je hebt dus gezien dat je niet speciaal voor een verhaalboek hoeft te kiezen. Sommige kinderen vinden het echter leuk om te lezen. Daarom is het handig als je hen blijft Costa Banana 4 - Ufo-alarmstimuleren om meer te lezen. Ook kinderen die niet van lezen houden kun je stimuleren. Dit doe je door hen een grappig boek te geven. Het is gebleken dat bepaalde kinderen dol zijn op boeken uit een reeks. Heb jij ook een dergelijk kind? Vindt hij/zij buitenaardse schepen oftewel ufo’s interessant? Dan kennen we voor hem/haar het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. We verwijzen hier naar het boek Costa Banana 4 – Ufo-alarm.

Dit boek is wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar die houden van ufo’s. Echter, ook kinderen die dol zijn op boekenreeksen kunnen van dit boek genieten. Het boek Costa Banana 4 – Ufo-alarm is namelijk deel 4 uit de populaire kinderboekenserie Costa Banana. In dit deel vliegen ufo’s rond het paleis. Vervolgens krijgt president Pablo Fernando een boodschap uit de ruimte. Buitenaardse wezens van een planeet, die ver van de aarde ligt, willen hem namelijk als leider. Hiervoor moet de president een ruimtereis maken. Hij vindt dat geweldig. Echter, Rosa heeft haar twijfels. Ze weet namelijk niet wie de wezens precies zijn. Ook weet ze niet of deze wezens zijn te vertrouwen…

Eigenschappen van het boek Costa Banana 4 – Ufo-alarm:

 • Het boek is gericht op jonge lezers vanaf ongeveer 8 of 9 jaar.
 • Dit boek is het vierde deel van de supergrappige en populaire kinderboekenserie Costa Banana.
 • De leuke zwart-witillustraties in het boek, zorgen ervoor dat het boek nog aantrekkelijker is voor kinderen.
 • In dit deel willen buitenaardse wezens president Pablo Fernando als leider en daarom moet hij een ruimtereis maken.

5. Pech onderweg

Er zijn kinderen die dol zijn op lezen en andere kinderen die met tegenzin lezen. Het is echter belangrijk dat kinderen lezen, omdat ze zo hun woordenschat vergroten. Daarnaast is gebleken dat kinderen een grotere mate van empathie Pech onderweghebben als ze regelmatig lezen. Zowel kinderen die van lezen houden als kinderen die dit minder prettig vinden, kunnen van een verhalenbundel genieten. De leesgrage kinderen lezen namelijk meerdere verhalen uit de bundel achter elkaar. Kinderen die niet graag lezen kunnen hun ouders tevreden stellen door dagelijks 1 verhaal te lezen. Is een verhalenbundel daarom het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar? Kies dan voor het boek Pech onderweg.

Dit boek is wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. We zijn deze mening toegedaan, omdat een verhalenbundel geschikt is voor leesgrage kinderen én kinderen die met tegenzin lezen. In het boek zijn er verhalen met allerlei thema’s. Denk je maar eens in dat er een verhaal is over onbedoeld met een tijdmachine reizen naar de dinosaurustijd. Je komt tevens een verhaal tegen over met je toch niet zo stoere tante verdwalen in het spookhuis. Daarnaast is er zelfs een verhaal over een reis in een duikbootje winnen om vissen in de oceaan te fotograferen. Bij het laatst genoemde verhaal worden de personages belaagd door 2 vechtende monsters… Je verveelt je geen moment als je het boek Pech onderweg bij je hebt!

Eigenschappen van het boek Pech onderweg:

 • In het boek kom je maar liefst vijftien in lengte wissende verhalen tegen.
 • Deze supergrappige verhalenbundel bevat verhalen over vrijwel elk thema.
 • Verhalen in het boek worden afgewisseld met grappige rijmpjes, reistips, nieuwe spreuken en wijsheden en zelfs limericks.
 • De verhalen zijn treffend gevangen in de titel, want pech ligt steevast op de loer tijdens niet zo voorspoedig lopende uitstapjes.
 • Kinderen vanaf ongeveer 9 jaar kunnen het boek zelf lezen en (on)bedaard schateren of je kunt het boek voorlezen aan jongere luisteraars.