Ga je een feestje organiseren en weet je niet hoe je het unieke feest kan geven waar iedereen nog tijden over zou blijven praten? Of het nou een kinderfeest, bruiloft of nieuwjaarsfeest is, de oplossing is heel simpel: lampionnen. Lampionnen? Ja, dat klopt, lampionnen zijn een unieke toevoeging aan het feestje waardoor de sfeer een extra boost krijgt.

Klik hier direct voor meer info voor de lampionnen webwinkel.

Wat is een lampion?

Een lampion is een felgekleurde lamp die in meeste gevallen als versiering dient en een gezellige feestsfeer creëert. Lampionnen kunnen als slingers worden opgehangen maar kunnen ook bij bepaalde feesten worden meegedragen. Een voorbeeld hiervan is Sint Maarten. Hier knutselen kinderen zelf een lampion en gaan vervolgens zingend langs de deuren. In deze lampion brandt dan een lampje of een kaarsje en hierdoor ontstaat er een leuk sfeertje.

Waar komen lampionnen vandaan?

Het woord lampion stamt af van het Franse lampion. Dit betekent ‘papieren lantaarn’. In Azië wordt de lampion ook veel gebruikt. Het kan hier om een leuke sfeer of feestdecoratie gaan, maar kan ook gebruikt worden om geesten af te schrikken.

Een voorbeeld van een lampion die in Azië wordt gebruikt is de Kong-Ming-lantaarn. In Nederland worden vaak wel de termen Thaise lampion, wensballon of vuurballon gebruikt. Deze Thaise lampion is een lampion die doormiddel van verbranding kan opstijgen en zweven. Veel mensen dragen bij deze lampion het bijgeloof dat dit geluk brengt. De Kongming-lantaarn werd voor het eerst gebruikt door een Chinese strateeg genaamd ‘Kongming’. Het doel van deze lantaarn was destijds communicatie. Later werden de lampion door o.a. burgers van China, Thailand en Taiwan gebruikt bij speciale gelegenheden als een soort vuurwerk. Hier was ook het bijgeloof aanwezig dat het geluk zou brengen.

Waarom een lampion gebruiken?

Zoals hierboven gezegd zijn lampionnen een uniek idee voor een geslaagd feestje. Het gebruik maken van lampionnen kan een hele twist geven aan de sfeer. Er zijn talloze soorten lampionnen; wil je een aziatische sfeer ? Lampionnen. Binnekort een halloween thema ? Lampionnen. Lampionnen worden geleverd in alle maten, vormen en kleuren. Een groene draakvormige lampion, meerdere kleine stervormige lampionnen, noem het maar op. Alles is mogelijk. En het leuke hiervan is dat je je volledige fantasie kan uitleven. Het is een heel simpel concept, een papieren lamp in een bepaalde vorm of kleur. Dit is juist wat het zo leuk maakt. Het is simpel, goedkoop en het is uniek. Weinig mensen gebruiken dit en zo mis je een hele ervaring. Ga maar eens na, als je een halloween feestje hebt zal iedereen uiteraard naar de lampionnen kijken. De grootste, gekste, leukste, vrolijkste lampionnen krijgen alle aandacht. De beste lampionnen dus.

Waar kan ik lampionnen kopen?

“Dat is allemaal wel leuk en aardig wat ik lees, maar waar is dit te verkrijgen dan?” Lampionnen zul je niet zo in elke winkel zien liggen en daarom is het ook lastig om er zo aan te komen. Het makkelijkst is om een vakspecialist te benaderen die verstand van het product heeft en een groot assortiment kan aanbieden. Hierdoor word je een stuk wijzer en is de keuze een stuk makkelijker.

Voor meer info en de beste prijzen, check https://lampion.nl/