X kortlopende reisverzekering afsluitenBij het afsluiten van een reisverzekering, kun je zelf kiezen of je een kortlopende of een doorlopende reisverzekering afsluit. Op deze pagina lees je wat de verschillen zijn tussen een kortlopende en een doorlopende reisverzekering, zodat je de keuze voor een reisverzekering gemakkelijker is. Deze definitieve keuze kun je vervolgens gemakkelijk maken op de website Lopendereisverzekering.nl.

Voor meer info over het verzekeren van je quad, zie: http://www.akno.nl/quad-verzekeren/

Ten eerste is de geldigheid van een kortlopende reisverzekering anders dan de geldigheid van een doorlopende reisverzekering. Zo is een kortlopende reisverzekering alleen geldig gedurende de vakantie. Ga je twee weken op vakantie, dan is de kortlopende reisverzekering gedurende deze twee weken geldig. De geldigheid van een doorlopende reisverzekering is veel langer, namelijk gedurende het hele jaar. Zo ben je met een doorlopende reisverzekering het gehele jaar verzekerd, ook als je een heel jaar maar één keer op vakantie gaat of als je in een jaar wel tien keer op vakantie gaat.

Naast de geldigheid van de reisverzekeringen, verschillen kortlopende reisverzekeringen en doorlopende reisverzekeringen tevens van elkaar op het gebied van dekking. Zo biedt niet iedere kortlopende reisverzekering dekking bij bijkomende kosten door een staking, noodweer of door vulkaanuitbarstingen, terwijl dit bij de meeste doorlopende reisverzekeringen wel het geval is.

Ook verschillen de beide reisverzekeringen van elkaar op het gebied van het wijzigen van de verzekeringen als je deze eenmaal hebt afgesloten. Een doorlopende reisverzekering kun je altijd wijzigen, maar een kortlopende reisverzekering kan alleen gewijzigd worden voor vertrek, dus voordat de verzekering is ingegaan. Hier dien je rekening mee te houden bij het afsluiten van een kortlopende verzekering.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger?

Bij iedere verzekering is er een bepaald omslagpunt. Dit omslagpunt geeft aan wanneer een kortlopende reisverzekering niet meer voordeliger is, maar het verstandiger is om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Ga je namelijk meerdere keren per jaar op vakantie of ga je vaak op vakantie voor langere perioden, dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Wanneer dit omslagpunt is, verschilt per situatie. Zo is een gezin met kinderen vaak voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering als zij langer dan twee weken op vakantie gaan. Bij een stelletje ligt dit omslagpunt op een vakantie van drie weken per jaar. Bij een alleenstaande ligt dit omslagpunt wat verder, namelijk bij vier weken vakantie per jaar.