Net als andere grote planten, dient een klimroos regelmatig gesnoeid te worden voor het beste resultaat. Door de klimroos te snoeien, geef je de plant namelijk de kans om nieuwe bloemen te ontwikkelen. Snoei je de klimroos nooit, dan blijven de oude takken en bloemen altijd aan de plant zitten en is er geen ruimte voor nieuwe bloemen. Hoe een klimroos gesnoeid dient te worden, is afhankelijk van de soort klimroos die je in je tuin hebt staan. U kunt klimrozen kopen bij tuinplantenwinkel.nl

Klimroos snoeien – het snoeien van klimrozen die eens per seizoen bloeien

Heb je een klimroos die alleen in de maanden juni en juli groeit, dan dien je deze nooit in het voorjaar te snoeien. Doe je dit wel, dan gaan de bloemkoppen van de klimroos kapot. Deze worden namelijk al in het vorige seizoen gevormd en zitten in het voorjaar dus al op de plant. Daarom snoei je deze klimroos in het najaar, als de klimroos uitgebloeid is en er nog geen nieuwe bloemkoppen gevormd zijn. Trek bij het snoeien altijd dikke handschoenen aan, om je te beschermen tegen de doornen van de klimroos.

Klimroos snoeien – het snoeien van doorbloeiende klimrozen

Het snoeien van doorbloeiende klimrozen gebeurt wel in het voorjaar, namelijk in maart. Hierbij snoei je altijd eerst de dode en beschadigde takken weg, waarbij je de hoofdtakken die omhoog groeien altijd met rust moet laten. Vervolgens snoei je de doorbloeiende klimroos nogmaals eind juli, als het hoogtepunt van de klimroos is geweest. Hierbij verwijder je de uitgebloeide bloemen vanaf het begin van de tak, zodat er nieuwe bloemen kunnen ontstaan. Ook bij het snoeien van doorbloeiende klimrozen geldt dat je altijd handschoenen moet dragen bij het snoeien, om ervoor te zorgen dat je niet geprikt wordt door de doornen van de klimroos.

Bedankt voor het lezen van dit bericht, klimroos snoeien.

Klimrozen tussen andere tuinplanten
Klimrozen tussen andere tuinplanten