Minder ruimte in je tuin? Kies voor kleine leibomen

Bij leibomen denk je al snel aan de grote, imposante bomen die je vaak in grote tuinen ziet. Toch hoeft een leiboom niet altijd groot te zijn. Bij het kopen van een kleine leiboom is het namelijk ook mogelijk om te kiezen voor een kleinere variant, die minder imposant en groot zijn dan zijn grote broer. Op deze pagina lees je meer over de kleine leibomen, die erg geschikt zijn om kleinere tuinen wat extra sfeer en beschutting te geven.

 De mogelijkheden van de kleine leiboom

Als je een kleinere tuin hebt en toch wil genieten van het prachtige aanzicht van de leiboom, is het mogelijk om kleine leibomen te kopen. Kleine leibomen zijn namelijk perfect geschikt voor kleinere tuinen, omdat de bomen kleiner zijn dan grote bomen maar toch dezelfde voordelen bieden. Zo zien de kleine leibomen er ongeveer hetzelfde uit als de grote variant, alleen zijn de kleine bomen vele malen kleiner dan de grote leibomen. Hierdoor kunnen de leibomen ook in kleine tuinen geplaatst worden, zonder dat deze te veel ruimte innemen. Op deze manier kun je met een kleine manier toch profiteren van beschutting en minder inkijk, zonder dat je te veel ruimte kwijt bent aan de leibomen in je tuin.

Kleine leibomen

Kleine leibomen kopen
Kleine leibomen

Daarnaast is het zelfs mogelijk om een kleine leiboom te kopen in pot. Deze extreem kleine variant van de leiboom is een leuke aanvulling voor een kleine tuin, zonder dat je in één keer de helft van je tuin aan deze lei-bomen kwijt bent. En omdat de kleine leibomen zo klein zijn, is het bovendien gemakkelijker om deze bomen te onderhouden. Zo kost het uiteraard minder tijd om kleine leibomen te snoeien en heb je dus minder tijd nodig om hemte onderhouden en mooi te laten groeien. Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door tuinplantenwinkel.nl