uitbaart verzekering met een zwarte auto - mercedesHet kiezen van een uitvaartverzekering is geen gemakkelijke opgave. Dit komt voornamelijk doordat het een ingewikkelde verzekering betreft, maar ook doordat er vele soorten uitvaartverzekeringen zijn en ook nog eens veel verschillende uitvaartverzekeraars. Daarnaast staan consumenten niet graag stil bij de keuze voor een uitvaartverzekering, de dood is immers iets waar we niet graag aan denken. Desondanks is het verstandig hier tijdig bij stil te staan, want heeft u voldoende vermogen om de kosten voor uw uitvaart te dekken? Indien dit niet het geval is komen deze kosten bij uw nabestaanden terecht, in deze gevallen biedt de uitvaartverzekering een uitkomst. Voor het kiezen van een uitvaartverzekering kunt u geholpen worden door de vergelijkingssite uitvaartverzekeringvergelijken.com

Voor meer info over het verzekeren van je quad, zie: http://www.akno.nl/quad-verzekeren/

Soorten uitvaartverzekeringen

Om de juiste uitvaartverzekering af te kunnen sluiten dient u allereerst een keuze te maken tussen de verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Doorgaans kiest de consument voor een natura of kapitaal polis, maar er zijn ook andere varianten waaruit u kunt kiezen.

Natura polis

De natura polis keert producten en diensten uit voor de uitvaart. U kiest zelf welke producten en diensten u voor uw begrafenis of crematie wilt verzekeren en dit is hetgeen wat door de uitvaartverzekeraar uitgekeerd zal worden.

Kapitaal polis

De kapitaal polis keert geld uit voor de uitvaart. Van dit geldbedrag kunnen de nabestaanden de producten en diensten voor uw uitvaart aanschaffen, dit geldbedrag mag dan ook niet aan andere doeleinden besteed worden.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Als u de keuze heeft gemaakt wat betreft de soort polis dan dient u nog een keuze te maken tussen de verschillende uitvaartverzekeraars, hiervoor kunt u het beste uitvaartverzekeringen vergelijken. Alle aanbieders hebben hun eigen voor- en nadelen, dit maakt de keuze ook zo moeilijk. Bovendien is er ook doorgaans een behoorlijk verschil in premie. Uiteraard wilt u de laagst mogelijke premie betalen, maar vergelijk ook de voorwaarden van de verschillende uitvaartverzekeringen.