Via het kenteken van de auto, kun je heel wat te weten komen over de auto. Je ziet dan niet alleen het merk van de auto, maar ook de datum van de APK, het gewicht, de CO2-uitstoot, het energielabel en nog veel meer. Via Rdwkenteken.net kun je heel veel kenmerken van de auto achterhalen. Ook kun je voor een geringe vergoeding eventuele schades aan de auto opvragen. Als je een tweedehands auto gaat kopen, is het zeker aan te raden om dit te doen. Je weet dan zeker wat je koopt.

Soorten kentekenplaten

Behalve de bekende gele kentekenplaat, is er ook een witte kentekenplaat voor aanhangers, caravans en fietsendragers. Er zijn ook witte kentekenplaten met zwarte tekens voor auto’s die naar het buitenland worden geëxporteerd. Een taxi is door de blauwe kentekenplaat makkelijk te herkennen, evenals de groene kentekenplaten voor handelaars in auto’s of motoren. Oudere voertuigen die vóór 1 januari 1978 gefabriceerd zijn, herken je aan een donkerblauwe kentekenplaat.

Buitenlands kenteken

Rijd je als inwoner van Nederland in een auto met een buitenlands kenteken, dan ben je strafbaar. Als inwoner van een ander land dan Nederland, betaal je vaak geen motorrijtuigenbelasting en bpm. Het klinkt aantrekkelijk om op deze manier in een auto met een buitenlands kenteken te rijden en geen belasting te betalen, maar de boete die je kan verwachten als je aangehouden wordt, liegt er niet om. Ook kan je een naheffing verwachten over de periode dat je geen wegenbelasting en bpm hebt betaald.