Als de schade aan je auto veroorzaakt is door een onbekend, onverzekerd of zelfs gestolen motorvoertuig, dan kun je de schade claimen op het Waarborgfonds. Dit geldt ook voor die gevallen waarbij de auto na de aanrijding is doorgereden en je geen kenteken hebt. Het is dus altijd belangrijk meteen het kenteken van de auto te noteren als je als getuige iets ziet. Met het kenteken kun je veel achterhalen van de auto. Via http://www.rdwkenteken.net kun je precies zien welk om welk merk auto het gaat, hoe oud de auto is en nog veel meer.

Hoe een schade claimen

Het is best lastig om via het waarborgfonds een vergoeding te ontvangen voor de geleden schade. Schakel na een onbekend veroorzaakte schade altijd de politie in. Is de veroorzaker van de schade doorgereden en is er geen kenteken bekend, dan zal het waarborgfonds alleen dan uitkeren als er getuigen zijn die een verklaring willen afleggen en als bewezen kan worden dat de auto eerst nog schadevrij was en daarna niet. Het is dus zinvol om altijd even naar de buren te lopen om te vragen of zij soms iets hebben gezien.

Expert inschakelen

Bij schade aan de auto die door een onverzekerd motorvoertuig is veroorzaakt, of schades die vrij gecompliceerd zijn, is het raadzaam om een expert in te schakelen. Als je het niet eens bent met de uitspraak van de expert, dan staat het je vrij een second opinion bij een andere expert aan te vragen. Uiteindelijk zal een derde uitspraak dan definitief zijn.