Bent u opzoek naar een struik die het hele jaar door continu groen blijft? Dan is de Ilex Crenata de boom waar u opzoek naar bent. Belangrijk om te weten is dat er witte bloemen groeien aan de boom. Deze bloemen zijn echter niet zichtbaar. Een andere reden waarom er wordt gekozen voor de Ilex Crenata (Japanse hulst) is dat de boom niet al teveel zonlicht nodig heeft. Wel is het raadzaam om de boom te planten op een plaats met veel schaduw. Dit zal ervoor zorgen dat de struik op zijn eigen gemak kan groeien.

Ilex Crenata

Ilex Crenata planten

Een andere optie met de Ilex Crenata is dat het ook als haagplant kan worden gebruikt. Aangezien de goedkope prijs kiezen veel mensen voor deze struik. Als u kiest voor de Ilex Crenata als haagplant dan is de afstand tussen de struiken cruciaal. Voor een probleemloze groei is het aan te raden om te kiezen voor een zo groot mogelijk afstand tussen de struiken. Hierbij kunt u denken aan een minimale afstand van 20 centimeter. Als u de keuze heeft gemaakt voor een grotere afstand tussen de struiken dan moet u uiteraard rekening houden met een langere groeiperiode. Op deze wijze krijgt u uiteindelijk wel een prachtige sfeer in uw tuin.

Ilex Crenata kopen

Voordat u de Ilex Crenata gaat aanschaffen is het natuurlijk verstandig om voor uzelf te weten hoe u de boom gaat gebruiken. Kiest u bijvoorbeeld voor een haag of niet. Het type van de plant heeft een grote rol op de prijs van de Ilex Crenata. U kunt tegenwoordig een bestelling plaatsen in een tuincentrum, of u kunt online gemakkelijk een offerte aanvragen bij verschillende tuincentra. Op deze wijze is het ook makkelijker om de prijzen van de bedrijven te vergelijken.