De Ilex Crenata wordt ook wel de Japanse Hulst genoemd. Zoals de naam het zegt is de boom afkomstig uit Japan. Net als vele planten is de Ilex Crenata steeds meer zichtbaar in Nederland. Kenmerkend van de Japanse Hulst is dat de bladeren klein en groen zijn. Doordat de plant steeds een groene kleur heeft, kan het zo zijn dat u er niet voor kan kiezen. Daarentegen kan het voor andere een ideale boom zijn voor in de tuin. U moet er wel rekening meehouden dat de boom langzaam groeit in vergelijking met andere bomen.

Ilex-crenata, echt super mooi
Ilex crenata

Verzorging van de Ilex Crenata

Waar moet u opletten bij de verzorging van de Japanse Hulst? Een belangrijk voordeel van de boom is dat de boom niet wordt beïnvloedt door geografische factoren. Het maakt niet veel uit of de boom veel zonlicht op zich opneemt of niet. Wel moet u rekening houden met wind, omdat wind er voor kan zorgen dat de groene bladeren van de struik kan worden beschadigd. Net als elke boom is het mogelijk om de Ilex Crenata te snoeien. Over het algemeen is het raadzaam om de boom jaarlijks één keer te snoeien. Het snoeien kunt u het beste doen rond maart.

Ilex Crenata prijs

Hoeveel moet ik ongeveer betalen voor de Japanse Hulst? De prijs van de Ilex Crenata is natuurlijk doorslaggevend bij het aanschaffen van de struik. Aangezien het een goedkope boom is, zal het in ieders budget passen. U kunt u al een boom van ongeveer 15 centimeter kopen voor 1 euro. De prijzen kunnen echter wel oplopen tot tientallen euro’s. De maximale hoogte van de boom kan oplopen tot twee meter. Degenen die de boom nog willen planten moeten wel snel zijn, aangezien de boom over het algemeen in de zomermaanden bloeit.