Voor veel rokers is het bijzonder moeilijk om te stoppen met de sigaret. Maar weinigen kunnen puur op wilskracht stoppen. Het gaat hierbij om circa 3 tot 5 procent van de rokers die willen stoppen. Nicotinepleisters kunnen ook worden gebruikt, alsook andere hulpmiddelen, maar die blijken niet of nauwelijks te werken. Als je wilt stoppen met roken zul je dus moeten kijken naar alternatieven.

Onderzoek

Een e-sigaret is eigenlijk het beste alternatief. In Belgiƫ bleek zelfs na een proef van de Universiteit van Leuven dat 20% van de proefpersonen definitief stopte met de tabak sigaret, terwijl ze dat vooraf niet van plan waren. Deze proefpersonen dienden als proef acht maanden lang de e-sigaret te gebruiken. Het blijkt dus wel dat de e-sigaret veel positiefs teweeg kan brengen en als je wilt stoppen met de tabak sigaret is de elektrische sigaret absoluut aan te raden.

Een e-sigaret heeft als belangrijk voordeel dat het veel minder giftig is dan de gewone sigaret. Wil je dus stoppen met de traditionele sigaret, dan is een e-sigaret een ideale oplossing. Wel zul je waarschijnlijk met regelmaat negatieve berichten tegenkomen in de media over de e-sigaret. Waar die geluiden vandaan komen is niet echt duidelijk. Mogelijk dat het zelfs uit de tabakswereld zelf komt. Toxicologisch is de e-sigaret in elk geval minder ongezond dan de normale sigaret.

Elektrische sigaretten kopen

Elektrisch roken met de e-sigaretOp het internet kun je e-sigaretten kopen. Vaak tegen een aantrekkelijke prijs. Het is slim om de diverse shops met elkaar te vergelijken, zodat je snel weet waar je voordelig e-sigaretten kunt kopen. Je kunt de e-sigaret kopen met allerlei verschillende smaken, waardoor het roken ervan ook nog aangenamer wordt. Dankzij de nicotine zul je ook niet de behoefte hebben om weer een traditionele sigaret te roken en het nicotine gehalte kun je langzaam afbouwen, zodat je uiteindelijk ook kunt stoppen met de e-sigaret.