hortensia voor binnen
hortensia voor binnen

Hoewel veel mensen denken dat de hortensia een echte buitenplant is, kan deze populaire plant ook zeker binnen gebruikt worden. Door de opvallende kleuren van de hortensia is deze plant zelfs erg geschikt als blikvanger voor in de keuken, op de eettafel of in de woonkamer. En omdat de hortensia binnen staat, is de plant altijd in bloei. Dit in tegenstelling tot hortensia’s die buiten geplaatst worden, want deze planten hebben te maken met de weersomstandigheden die er buiten gelden. Waar hortensia’s dus buiten niet altijd in bloei staan, is dit binnen wel het geval.

Hoe kun je hortensia’s binnen gebruiken?

Hortensia’s zijn erg veelzijdig. Dit komt omdat deze plant verkrijgbaar is in verschillende kleuren en daarom in iedere ruimte van je huis kan staan. Zo kun je een hortensia neerzetten in een mooie mand op het aanrecht, kun je een klassieke pot gebruiken om de hortensia’s in de woonkamer te zetten of kun je de hortensia’s zelfs op tafel zetten met een mooie bak. Hoe je de hortensia’s in je woning zet, is geheel afhankelijk van jouw smaak. Wel dien je er rekening mee te houden dat de hortensia’s voldoende water moeten krijgen om echt tot hun recht te komen. Krijgen de hortensia’s voldoende water, dan is deze plant echt een blikvanger. Je koopt de mooiste hortensia planten bij tuinplantenwinkel.nl of via de facebook pagina van tuinplanten winkel

 

Hortensia voor in uw tuin

Hoe een hortensia eruit komt te zien, is voor een groot deel afhankelijk van de manier waarop de hortensia geplant is. Wil je dat jouw hortensia er goed uit komt te zien en een blikvanger wordt in je tuin, volg dan onderstaande tips op voor het juiste resultaat.De meest bekende hortensia tuinplant is de boerenhortensia (hydrangea macophylla). Deze hortensia heeft bolvormige bloemen en komt voor in verschillende mooie en felle kleuren. De populairste soorten van deze hortensiaplant zijn de teller blue en de teller white.

Tot slot kun je ook nog een keuze maken voor een eikenbladhortensia (hydrangea quercifolia). Deze hortensia soort wordt zo genoemd omdat het blad van de hortensiatuinplant veel lijkt op het blad van een eikenboom. Zo verkleurt ook dit blad richting een mooie felle kleur rood in de herfst.