Een e-sigaret ziet er misschien ongeveer hetzelfde uit als een gewone sigaret, maar de inhoud van een e-sigaret is geheel anders dan de inhoud van een gewone sigaret. Zo bestaat een gewone sigaret uit tabak, een filter en een gedeelte om de sigaret aan te steken. Een e-sigaret heeft veel meer onderdelen dan deze drie simpele onderdelen van de gewone sigaret. Zo bestaat een e-sigaret uit een oplaadbare batterij, een verdamper, een atomizer, een cartridge met nicotine, een spanningsregeling, een verwarmingselement en een LED-lampje. Op deze pagina lees je hoe een e-sigaret werkt, zodat je meer inzicht hebt in de verschillende onderdelen van de e-sigaret en wat deze onderdelen precies doen bij het roken van de e-sigaret.

 

De elektronische sigaret werkt als volgt

esigaret boxDe atomizer van een e-sigaret bestaat in de meeste gevallen uit een lontje, ook wel een wick genaamd. Dit lontje is verwikkeld in een gloeidraadje. Het lontje van de atomizer neemt de vloeistof van de cartridge met nicotine op. Druk je op het knopje van de batterij, dan wordt het gloeidraadje verhit door het verwarmingselement. Hierdoor verdampt de vloeistof in het lontje en kun je deze inhaleren. In plaats van de sigaret aan te steken door middel van een aansteker of lucifer, wordt de e-sigaret dus verhit met een verwarmingselement die de vloeistof in de cartridge met nicotine verhit. Hierdoor kun je dit inhaleren en proef je de smaak die je in de cartridge met nicotine hebt gedaan. Dit kan een tabaksmaak zijn, maar kan ook een hele andere smaak zijn. Dit is helemaal afhankelijk van jouw wensen en behoeften.

 

Met één cartridge met nicotine kun je ongeveer 200 keer inhaleren. Dit komt overeen met het roken van 20 gewone sigaretten. De e-sigaret is dus een vrij duurzame sigaret, die je veel langer kan gebruiken dan een gewone sigaret. Bovendien laad je jouw e-sigaret gemakkelijk op door middel van de batterij van de sigaret. Deze is oplaadbaar met USB-port of in het stopcontact. Wil je meer weten over de e-sigaret? Lees dan alles over de elektronische sigaret op Esigaretervaring.nl. Op basis van deze informatie kun je vervolgens bepalen of deze elektronische sigaret ook iets voor jou is.