Het Paleo wordt steeds populairder en dat is vanzelfsprekend een positief teken. Meer mensen zien in dat het hedendaagse voedsel vooral ‘vervuild’ is en dat kwantiteit voor kwaliteit gaat. In het hedendaagse voedsel zitten veel slechte stoffen die het lichaam op lange termijn ernstig kunnen schaden. Het gevolg hiervan is dat in Westerse landen meer mensen te maken krijgen met (chronische) welvaartsziekten en dat op steeds jongeren leeftijd. Niet in Westerse landen alleen, want ook in veel landen in Afrika, Zuid-Amerika en Azië hebben mensen hier last van. Dit heeft dus niet te maken met onze genen, maar met de ongezonde voeding en omgeving.

nieuwe paleo ontwikkelingen

De bovengenoemde ontwikkeling is niet van de laatste paar honderd jaar. Dat is een proces van inmiddels circa 10.000 jaar. In Nederland ongeveer 5000 jaar. De landbouw revolutie heeft er namelijk voor gezorgd dat de jager-verzamelaar zijn voedselpatroon heeft veranderd. De gevolgen van deze revolutie zijn in de ogen van Paleo volgers negatief geweest, want hierdoor hebben voedingsproducten zoals aardappels, mais, tarwe, melk etc. een belangrijke rol gekregen in het dagelijkse voedsel. De landbouw had anderzijds ook voordelen, omdat het verkrijgen van voedsel gemakkelijker werd, mislukte oogsten daargelaten.Paleo Diner en groentes

plantensoorten

Het verbouwen van slechts een klein aantal plantensoorten heeft er toe geleid dat de mens dus eenvoudiger aan eten kon komen, maar de diversiteit van de voeding nam hierdoor af. Het Paleo dieet is gebaseerd op een gevarieerd voedingspatroon, dat voor een groot deel steunt op de gewoonten van de oermens. Alles wat zij tegenwoordig als eetbaar zouden beschouwen is voor Paleo volgens ook eetbaar. Natuurlijk is er veel meer eetbaar, maar we doelen hierbij op het eten dat als gezond wordt beschouwd. Hieronder valt eten zoals vis, verse groenten, gevogelte, fruit en onbewerkt vlees. Dit lijkt beperkend, maar dat is het allerminst. Door creatief om te gaan met de mogelijkheden die Paleo biedt kun je veel lekkere gerechten maken. Online en in steeds meer boeken zijn recepten te vinden.

Bekijk deze paleo website voor meer info: http://www.paleodieetplan.net/