Wij hebben recent een grond gekocht in Antwerpen en hier stonden nog enkele koterijen en een bouwvallig huis op. We zagen het niet echt zitten om deze allemaal zelf af te breken doordat we zelf veel moeten werken en mijn vrouw zwanger is. We hebben hierom een aannemer aangesproken, wat ons veel werk bespaarde. We vertrouwen hem en zijn werknemers erg, wat ons een aangenaam gevoel gaf. Maar er zijn enkele dingen die je best even overweegt vooraleer met de afbraakwerken te starten.

Grondwerken in mijn Antwerpen

Vooraleer je een aannemer onder de arm neemt voor afbraakwerken, is het van groot belang om prijsoffertes op te vragen. De prijzen verschillen namelijk fel van aannemer tot aannemer, voor exact hetzelfde werk. Er wordt bijvoorbeeld enorm doorgerekend op het huren van een container om het afval in kwijt te kunnen. Het kan misschien voordeliger zijn om in de buurt eens rond te horen hoeveel het kost om zelf een container te huren. Natuurlijk zie dat je niet voor hebt zoals deze chauffeur in dit filmpje:

 

Probeer materialen te recupereren. Wanneer je stenen spaart bij de afbraak, kan je deze hergebruiken bij de opbouw van een nieuw huis, garage, … Deze recuperatiestenen verlenen meer uitstraling en karakter aan de nieuwbouw. Veel aannemers zijn geïnteresseerd in deze stenen en willen deze graag opkopen. Wanneer je zelf op zoek bent naar een meer authentieke steen voor uw huis, kan je bij verschillende firma’s gerecupereerde stenen kopen. Deze werden natuurlijk eerst deskundig gereinigd, waardoor ze sterk en volledig blijven.

Veiligheid boven alles! Bij eender wat je afbreekt of laat afbreken moet je steeds veilig te werk gaan. Dit geldt voor zowel de arbeiders op de werf, de bezoekers van de werf, omstaanders en indien dit het geval is ook bewoners van het gebouw. Deze veiligheid kan je verhogen door een goede signalisatie, overleg met alle betrokken partijen, dragen van veiligheidskledij, mogelijke valplaatsen duidelijk aangeven, … Indien u werkt met een aannemer is deze verplicht de veiligheid te verzekeren.

Dit zijn maar enkele ideeën die wij hebben opgedaan uit onze ervaring. Hopelijk hebben jullie er wat aan! Rekening houdend met bovenstaande criteria zijn wij tevreden van Met De Grond Gelijk, aannemer in grond en sloopwerken in regio Antwerpen.