verzeker je quad voor de bossenIedere Nederlander met een quad in zijn of haar bezit is verplicht om een quadverzekering af te sluiten. Met deze verzekering wordt eventuele schade aan de quad vergoed en kan zelfs de diefstal van een quad volledig vergoed worden door de verzekeraar. Welke dekking er in een quadverzekering zit, is geheel afhankelijk van de verzekeraar en de verzekering die je afsluit bij deze verzekeraar.

Voor meer info over het verzekeren van je quad, zie: http://www.akno.nl/quad-verzekeren/

Als je een ongeluk hebt gehad met jouw quad, is het belangrijk dat je de schade zo snel mogelijk doorgeeft. Hoe je dit doet, lees je op deze pagina. De regels op deze pagina zijn te implementeren bij iedere verzekeraar en iedere mogelijke quadverzekering en gelden dus voor iedere eigenaar van een quad die een ongeluk heeft gehad.

Stap 1: zoek een getuige en noteer gegevens.

Als je een ongeluk hebt gehad, ben je vaak erg geschrokken. Door de shocktoestand waarin men na een ongeluk in verkeert, vergeten veel eigenaren van quads om de eerste stap van het melden van schade uit te voeren. Deze stap is het zoeken van getuigen, om diens gegevens te noteren. Doe je dit niet, dan heb je bij het melden van schade geen getuigen die jouw verhaal kunnen ondersteunen en kan het lastig zijn om schade vergoed te krijgen.

Stap 2: neem zo nodig contact op met de politie en bewaar het politierapport.

Zeker als er letsel is opgetreden door het ongeluk met de quad, is het belangrijk om contact op te nemen met de politie. De politie stelt vervolgens een politierapport op, die je goed dient te bewaren. Deze kun je namelijk indienen bij het melden van de schade bij de verzekeraar.

Stap 3: vul het Europese schadeformulier in en zorg dat beide partijen dit formulier ondertekenen.
Let op: onderteken het formulier alleen als je het eens bent met de beschrijving van de tegenpartij. Door te ondertekenen, zeg je namelijk in feite dat je het eens bent met alles wat op het formulier staat. Ben je dit niet, dan dien je dus niet te tekenen.

Stap 4: maak foto’s.

Door foto’s te maken, kun je jouw verhaal bij de quadverzekering ondersteunen en heb je meer kans dat je jouw schade vergoed krijgt.

Stap 5: meld de schade zo snel mogelijk bij de verzekeraar van de quadverzekering.
Het zo snel mogelijk melden van schade is erg belangrijk. Wacht dus niet weken voor je de schade bij de verzekeraar van je quadverzekering indient, maar doe dit zo snel mogelijk na het ongeluk.

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van dit artikel of mocht er iets wat meer verduidelijking nodig heeft. Bekijk dan de website van AKNO VERZEKERING voor meer info.