failliet en nuIn de huidige economische crisis bent u zeker niet de eerste ondernemer die zijn of haar verplichtingen niet meer na kan komen. Dit is erg vervelend, want nu moet u niet alleen uw zelfstandige onderneming laten varen, maar moet u ook een faillissement aanvragen. Het aanvragen van een faillissement lijkt eenvoudig, maar dit is het zeker niet. En omdat er vaak meerdere partijen betrokken zij bij een faillissement, zoals klanten en leveranciers, is het zeker verstandig om een professionele advocaat in de arm te nemen om uw faillissement op de juiste manier te laten verlopen.

Wanneer een faillissement

In de meeste gevallen worden faillissementen aangevraagd als lopende rekeningen niet meer betaald kunnen worden. Als u geen geld meer heeft om openstaande facturen te voldoen, is het failliet laten verklaren van uw onderneming namelijk nog het enige wat u kan doen. Het vervelende van deze situatie is dat er altijd meerdere partijen bij een faillissement betrokken zijn. Hierbij kunt u denken aan klanten die op producten of diensten wachten, partners die u helpen geholpen in uw onderneming en leveranciers, die wachten op de betaling van openstaande facturen. Omdat je deze mensen niet in de kou wil laten staan, is het belangrijk om jouw faillissement op de juiste manier af te handelen. En omdat dit vrij ingewikkeld is, wordt altijd aangeraden om bij faillissementsrecht een gespecialiseerde advocaat in te schakelen.

Een gespecialiseerde advocaat

advocatenDeze gespecialiseerde advocaat weet precies wat er moet gebeuren om uw faillissement op de juiste manier af te handelen. Zo vergeet u geen belangrijke zaken en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. Bovendien worden alle zorgen uit handen genomen, omdat uw gespecialiseerde advocaat precies weet wat er moet gebeuren en dit alles voor u regelt. Een faillissement brengt al voldoende spanning en stress met zich mee, dus probeer uzelf te ontlasten door een professionele adviseur te raadplegen.

 

U vindt verschillende gespecialiseerde advocaten in faillissementsrecht op www.advocaatalmere.net. Deze website geeft u namelijk een overzicht van verschillende vakbekwame advocatenkantoren in Almere, die u kunnen helpen met uw faillissement. Heeft u dringend hulp nodig van een advocaat? Raadpleeg dan snel onze website voor een overzicht van gespecialiseerde advocatenkantoren bij u in de buurt.