beste data beveiliging MKBHeb je een webshop en wil je jouw ondernemersrisico beperken? Ben je op zoek naar een specifieke verzekering die jouw online winkel beschermt tegen kwaadwilligen op het internet?

Dan is een cyberverzekering wellicht iets voor jou. Een cyberverzekering is een verzekering die jou en je webwinkel beschermt tegen bijvoorbeeld eventuele DDoS aanvallen. En dit is zeker geen overbodige luxe, want als eigenaar van een webwinkel loop je altijd het risico om aangevallen te worden door hackers.

Zo kan een hacker of organisatie een DDoS aanval opzetten tegen jouw webwinkel, waardoor je winkel onbereikbaar is voor eventuele klanten. Hierdoor kun je veel omzet mislopen.

Een cyberpolis zorgt ervoor dat de geleden schade in omzet vergoed kan worden, waardoor jouw schade geminimaliseerd wordt.

Voor meer info over het verzekeren van je quad, zie: http://www.akno.nl/quad-verzekeren/

Onder cyberpolis wordt het financiële nadeel gerekend dat een verzekerde op kan lopen door of via computersystemen, zonder dat er sprake is van materiële schade. Het gaat hierbij dus bijvoorbeeld om geleden schade op het gebied van gemiste omzet en niet om geleden schade op het gebied van defecte computersystemen zelf.

Je krijgt dus niet alleen je schade vergoed als je aangevallen wordt door cybercriminelen, maar kan ook voor andere eventuele geleden schade op het gebied van computersystemen geld uitgekeerd krijgen.

In onderstaande tekst lees je meer over de cyberrisico’s die door de cyberverzekering gedekt worden.

Ontstaan van de risico’s

Om je een duidelijk beeld te geven van het nut van een cyberverzekering, is er een lijstje gemaakt van de drie voornaamste redenen van het ontstaan van een cyberrisico. Deze redenen zijn de volgende:

  1. Een moedwillige aanval van buitenaf, bijvoorbeeld door cybercriminelen, waardoor er schade wordt toegebracht aan de webshop.
  2. Een menselijke fout, waarbij de beheerder van de webshop bijvoorbeeld een belangrijk bestand verwijdert.
  3. Een technisch falen van eigen of externe ICT-systemen, hardware, software of servers.

Een cyberverzekering beschermt jou en je bedrijf tegen bovenstaande cyberrisico’s door middel van de cyberpolis.

Op deze manier is jouw bedrijf niet alleen beschermd tegen materiële schade of andere vormen van schade waar je als ondernemer mee te maken kan krijgen, maar ook door geleden schade door cyberaanvallen, menselijke fouten door beheerders en computersystemen. Zo kun je met een cyberverzekering ondernemen zonder enige zorgen.