Ga je op vakantie, staat er een mooie reiVerzekering afsluiten voor het strands op de planning of ga je op citytrip naar het buitenland? Dan is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten, om eventuele onverwachte kosten te dekken. Bij het afsluiten van een reisverzekering, kun je kiezen voor een kortlopende reisverzekering of voor een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering is een verzekering die alleen geldig is op het moment dat je op vakantie bent. Dit is anders dan bij een doorlopende reisverzekering, want deze verzekering is geldig gedurende het gehele jaar. Zo zijn ook onverwachte citytrips en korte vakanties verzekerd met de doorlopende reisverzekering.

Op deze pagina lees je meer over de doorlopende reisverzekering. Zo lees je wat de voordelen doorlopende reisverzekering zijn, zodat je op basis van deze voordelen eenvoudig kan bepalen of deze verzekering iets voor jou is, of niet.

Voor meer info over het verzekeren van je quad, zie: http://www.akno.nl/quad-verzekeren/

Voordeel 1: een doorlopende reisverzekering is het gehele jaar geldig.

Ga je meerdere keren per jaar op vakantie? Sluit dan een doorlopende reisverzekering af, want met deze verzekering weet je zeker dat je niet voor iedere vakantie een nieuwe verzekering af hoeft te sluiten. Op deze manier ben je met de doorlopende reisverzekering in één keer klaar en ben je in één keer van je zorgen af.

Voordeel 2: een doorlopende reisverzekering is in sommige gevallen voordeliger.

Als je voor iedere vakantie een kortlopende reisverzekering af moet sluiten ben je niet alleen meer tijd kwijt, maar moet je vaak ook meer premie betalen. Zo geldt er een bepaald omslagpunt, waarbij je bij een doorlopende reisverzekering voordeliger uit bent dan bij een kortlopende reisverzekering. Bij een gezin met kinderen ligt dit omslagpunt op twee weken vakantie per jaar, bij een stelletje ligt dit omslagpunt op drie weken vakantie per jaar en bij een alleenstaande ligt dit omslagpunt op vier weken vakantie per jaar.

Voordeel 3: met een doorlopende reisverzekering ben je bij iedere vakantie verzekerd.

Ga je onverwachts een weekendje weg, of ga je een dagje naar een stad in het buitenland? Ook in dat geval ben je vaak gewoon verzekerd met de doorlopende reisverzekering. Ook als jouw bagage wordt gestolen tijdens deze vakantiemomenten, wordt dit dus vaak gewoon vergoed.

Voordeel 4: een doorlopende reisverzekering is eenvoudig te wijzigen.

Ben je eenmaal op vakantie, dan is de verzekering niet meer aan te passen en dien je je dus te houden aan de voorwaarden van de verzekering zoals je deze hebt afgesloten. Een doorlopende reisverzekering daarentegen is altijd gemakkelijk aan te passen.