een cyber verzekeringen is belangrijkAls ondernemer loop je altijd risico. Niet alleen offline, maar ook zeker in de online wereld zijn er enkele risico’s aan te wijzen die jou als ondernemer schade kunnen aanbrengen. Om de online schade voor ondernemers te beperken, zijn cyberverzekeringen geïntroduceerd. Cyberverzekeringen bieden ondernemers extra veiligheid op het gebied van verschillende online risico’s, waarbij de geleden schade door de cyberpolis van de cyberverzekeringen vergoed wordt. Op deze pagina lees je meer over de dekking van een cyber risk verzekering.

Voor meer info over het verzekeren van je quad, zie: http://www.akno.nl/quad-verzekeren/

Dekking bij systeeminbraak

Ten eerste dekken cyberverzekeringen de kosten die je maakt als ondernemer door een systeeminbraak. Hieronder vallen kosten door forensisch onderzoek, kosten door communicatie met klanten, toezichthouders, justitie en creditmaatschappijen, kosten die je maakt door extra klantenondersteuning en kosten die je maakt door crisismanagement.

Dekking bij de diefstal van privacygevoelige gegevens
Ten tweede dekken cyberverzekeringen de kosten die je maakt door de diefstal van privacygevoelige gegevens. Hierbij kun je denken aan kosten die gemaakt worden door onderzoek uit te voeren naar de diefstal, kosten die gemaakt worden door claims van particulieren of kosten die gemaakt worden door boetes van toezichthouders.

Dekking bij kosten door digitale aansprakelijkheid
Als je website onbedoeld een virus bevat, laster verspreidt of het auteursrecht schendt, kunnen de kosten hiervan vergoed worden door middel van de cybercrime verzekering.

Dekking bij hacking
Daarnaast dekken cyberverzekeringen tevens de schade die veroorzaakt is door hackers. Hierbij kun je denken aan de kosten van gestolen software of data, de kosten van forensisch onderzoek naar de oorzaak van een hack en de kosten van het repareren, vervangen of herstellen van websites, programma’s of data.

Dekking bij afpersing

Helaas kan het voorkomen dat je als ondernemer afgeperst wordt door een cybercrimineel, indien deze crimineel bijvoorbeeld jouw website of data gijzelt. Zo krijg je met een cyberverzekering bijstand van een security-adviesbureau om dit probleem op te lossen en wordt eventueel zelfs het betalen van losgeld om de gegevens terug te krijgen geheel vergoed.

Dekking bij omzetverlies door cyberaanvallen
Tot slot krijg je met een cyberverzekering tevens de kosten vergoed van een DDoS aanval op je computersysteem, indien deze aanval leidt tot omzetverlies. Is jouw webshop bijvoorbeeld gedurende 2 dagen offline geweest door een aanval van cybercriminelen, dan kun je de hierdoor geleden schade vergoed krijgen.