de cyber verzekering voor een bedrijfAlle misdrijven die op het internet of via de computer worden gepleegd, vallen onder cybercrime. Zo zijn er twee soorten van cybercrime, namelijk cybercrime die niet zonder computer plaats kan vinden (hacken, grooming, stelen van gegevens, verspreiding van kinderporno, et cetera) en misdrijven die we al kenden voordat computers bestonden maar nu via het internet en via computers gebeuren.

Voor meer info over het verzekeren van je quad, zie: http://www.akno.nl/quad-verzekeren/

Hierbij kun je denken aan oplichting en bedreiging. Zo gaan ook criminelen met de tijd mee en worden oplichtingen en bedreigingen niet meer altijd offline gedaan, maar kunnen deze tegenwoordig ook gemakkelijk online uitgevoerd worden. Is dit het geval, dan spreekt men van cybercrime.

Cybercriminelen hebben vele verschillende manieren bedacht om zowel consumenten als ondernemers op te lichten. Veel ondernemers denken dat zij nooit het slachtoffer zullen worden van cybercrime omdat deze vorm van criminaliteit vooral op consumenten gericht is.

Het tegendeel is bewezen uit recent onderzoek

Het tegendeel is echter waar. Uit recent onderzoek is namelijk gebleken dat bijna iedere ondernemer wel te maken krijgt met een bepaalde vorm van cybercriminaliteit. Hierbij kun je denken aan hacken, maar ook aan de veelvoorkomende DDoS aanvallen op websites of webshops van ondernemers.

Hierdoor kun je als ondernemer veel schade oplopen, bijvoorbeeld door omzet mis te lopen of belangrijke klanten niet binnen te halen omdat de website eruit lag.

Hoewel het dus misschien onnodig lijkt om je als ondernemer te verzekeren tegen cybercrime, is het zeker geen overbodige luxe. Cyberaanvallen komen vaker voor dan je denkt en voor je het weet heb je hier zelf mee te maken.

Om ondernemers te kunnen beschermen tegen deze nieuwe vorm van criminaliteit, zijn er tegenwoordig verzekeringen die ondernemers beschermen tegen alle vormen van cybercrime en de schade die bij deze vormen van cybercrime kan komen kijken. Deze verzekering wordt ook wel de cybercrime verzekering genoemd.

Bescherming tegen?

Zo beschermt een cybercrime verzekering ondernemers tegen cybercriminelen en de acties die zij uit kunnen voeren om de ondernemer schade aan te brengen. Zo wordt deze geleden schade gedekt door de cyberpolis van de cybercrime verzekering, waardoor je als ondernemer al je misgelopen omzet of verloren klanten weer terug kan krijgen in geld.

Ben jij ook benieuwd naar de voordelen van een cybercrime verzekering? Bekijk dan de website van één of meerdere aanbieders van een cybercrime verzekering, om meer te weten te komen van de voordelen van een verzekering tegen cybercriminaliteit.

Daarom geef ik ook altijd aan om toch even de website van Akno te bekijken voor meer informatie over dit onderwerp.