Als je kind nog niet kan lezen, dan kun je hem/haar toch aangenaam bezighouden met een boek. Je kunt namelijk leuke kinderboeken aan hem/haar voorlezen. Wanneer het kind vervolgens een beetje ouder is, dan laat je hem/haar tijdens het voorlezen meekijken. Zo help je het kind op weh naar zelf leren lezen. Uiteindelijk leert het kind op school om helemaal zelf te lezen. Hij/zij is intussen zo gewend geraakt aan verhaalboeken, dat je gemakkelijk met hem/haar kunt oefenen. Zoek je daarom naar het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar? Dan kun je kiezen voor boeken over allerlei onderwerpen. Wij willen je echter op weg helpen. Daarom hebben we dit artikel over voorleesboeken geschreven. Lees het artikel en vind jouw beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar.

Beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar van 2020

In je zoektocht naar een leuk voorleesboek kom je verschillende boeken tegen. Doordat de meeste boeken leuke onderwerpen hebben, kan het moeilijk zijn om slechts 1 uit te kiezen. Daarom is het handig om na te gaan waar andere ouders voor kiezen. Ook kun je nagaan welke boeken kinderen tegenwoordig aantrekkelijk vinden. Dit proces kan lang duren. Daarom hebben wij gezorgd voor een verkorte weg. We hebben namelijk een top 5 samengesteld. Zo vergemakkelijken we je zoektocht naar het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Elk boek uit de top 5 is bovendien gerecenseerd. Je weet dus van tevoren waar de boeken over gaan en of ze geschikt zijn voor jouw kind. Nadat je het artikel hebt gelezen, kies je zelf het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar uit.

1. Jij bent de liefste

Sommige kinderen zijn van nature een beetje nieuwsgierig. Daarom is het moeilijk om een wat langer boek aan een dergelijk kind voor te lezen. Hij/zij wil namelijk niet stoppen wanneer je slechts 1 hoofdstuk hebt voorgelezen. Ook krijg je zo’n kind juist moeilijker in bed als je het boek Jij bent de liefsteniet hebt uitgelezen. Daarom is het wellicht handig om aan dergelijke kinderen geen verhaalboeken, maar poëzieboeken voor te lezen. Dergelijke boeken bevatten gedichten of versjes, die meestal niet erg lang zijn. Hierdoor kun je van tevoren met je kind afspreken dat hij/zij na 2-3 gedichten naar bed moet gaan. Is daarom voor jou het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar een poëzieprentenboek? Dan kies je voor het boek Jij bent de liefste.

Wij vinden dat het boek Jij bent de liefste een aanrader is. Dit komt doordat je in het boek 23 niet al te lange gedichten of versjes tegenkomt. Het leuke van deze versjes is bovendien dat ze gaan over de gevoelens en belevenissen van een kleuter. Hierdoor liggen de versjes en gedichten dicht bij de belevingswereld van jouw kindje. Het kind vind het dus leuk om te luisteren terwijl je voorleest. Wist je dat er verschillende soorten rijmschema’s in het boek voorkomen. Je kunt je kind dus ook over de verschillende gedichtvormen leren door middel van het boek. Merk je nu waarom dit boek wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar is?

Eigenschappen van het boek Jij bent de liefste:

 • De gedichten en versjes in het boek nodigen uit tot nadenken en leveren gespreksstof.
 • Alle 23 gedichten of versjes in het boek zijn qua inhoud gericht op de belevingswereld van kleuters.
 • Deze keurig verzorgde uitgave van een poëzieprentenboek lees je voor aan kinderen vanaf ongeveer 5 jaar.
 • In het boek zijn er kleurrijke, veelal aflopende illustraties, die getuigen van een geheel eigen kijk en die verzen op zich zijn.

2. Nee !

We leren al op jonge leeftijd aan kinderen welk gedrag gewenst is en welk gedrag ongewenst is. Vaak testen kinderen al heel vroeg hun limieten. Daarom kennen kinderen het woord “nee” al op zeer jonge leeftijd. Ze gebruiken dit woordje ook graag tegen jou als ouder. Denk je maarNee ! in dat het kind hartgrondig Nee! roept midden in de supermarkt. Ze vinden het tevens gemakkelijk om nee te zeggen wanneer ze hun groenten moeten eten. Het is echter niet altijd even gemakkelijk om nee te zeggen. Toch, is het soms nodig. Zoek je daarom naar het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar over nee zeggen? Dan kies je voor het boek genaamd Nee !.

Wij vinden dat het boek Nee ! wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar is. Dit boek leert namelijk aan kinderen om op de juiste momenten Nee en Ja te zeggen. Dit doe je zonder het kind bang te maken voor kinderlokkers. In het boek wordt er ook gesproken over hoe je “ja” of “nee” zegt. De toon is namelijk belangrijk als je een punt wil bewijzen. Laat het daarom niet moeilijk zijn om nee te zeggen tegen die buurjongen die met jouw bal wil spelen. Het moet voor kinderen ook niet moeilijk zijn om nee te kunnen zeggen tegen die tante met knuffeldrang. Een kind moet vooral nee kunnen zeggen als iemand (aardig) vraagt of hij je billen mag zien…

Eigenschappen van het boek Nee !:

 • Dit licht en humoristisch prentenboek gaat over weerbaarheid.
 • In dit boek kom je herkenbare voorbeelden tegen uit de belevingswereld van jonge kinderen.
 • Door dit boek aan je kind voor te lezen leer je hem/haar wanneer hij/zij ja en nee moet zeggen.
 • Het boek voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar leert je ook hoe je “ja” of “nee” kunt zeggen, want je toon is daarbij belangrijk.

3. Het grote voorleesboek voor rond de zes jaar

Sommige kinderen krijgen er maar geen genoeg van wanneer er aan hen wordt voorgelezen. Daarom willen ze het liefst dat je meerdere verhalen voorleest. Als je slechts enkele korte verhaalboeken in huis hebt, wil je niet meerdere verhalen achter elkaar voorlezen. Er blijven Het grote voorleesboek voor rond de zes jaarop die manier namelijk geen leuke voorleesverhalen over. Gelukkig is er een gepaste oplossing voor deze situatie. Je kunt namelijk kiezen voor een vrolijke voorleesbundel. In dergelijke boeken vind je meerdere verhalen. Zo houd je je kind gedurende langere tijd aangenaam bezig. Is daarom voor jou een voorleesbundel het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar? Dan kies je voor het boek Het grote voorleesboek voor rond de zes jaar.

Het grote voorleesboek voor rond de zes jaar is voor jou het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Het gaat hier namelijk om een vrolijke voorleesbundel uit een succesvolle reeks met grappige en herkenbare verhalen. Bij dit boek is er aangegeven voor welke leeftijdsklasse het boek geschikt is. Dit betekent echter niet dat je de verhalen niet kunt voorlezen aan iets jongere kinderen. Ook kun je gerust het boek geven aan kinderen die al zelf lezen. Zij kunnen zichzelf dan vermaken. In het boek vind je allerlei nieuwe, maar ook klassieke verhalen. Er is zelfs gezorgd voor versjes en tekeningen van bekende schrijvers en tekenaars. Zo geniet je van het voorlezen en je kind luistert graag naar de leuke verhalen.

Eigenschappen van het boek Het grote voorleesboek voor rond de zes jaar:

 • In deze verzamelbundel vind je 44 realistische, fantasie- en dierenverhalen, maar ook versjes en gekleurde tekeningen.
 • Je komt in het boek belevenissen tegen van onder andere Pippi Langkous, Ties & Trijntje, Vos & Haas en nog veel meer.
 • De verhalen en ook de tekeningen in dit boek sluiten aan bij de belevingswereld en de fantasie van kinderen rond de 6 jaar.
 • Er zijn in het voorleesboek klassiekers opgenomen, maar je vindt er ook splinternieuwe verhalen bij van minder bekende auteurs.

4. Het geheime boek van Sinterklaas

Boeken over Sinterklaas zijn zeer populair onder jonge kinderen. Behalve informatieve boeken over de Sint zijn er ook allerlei fantasieboeken. Zo wil de Sint in het ene boek zijn hele uiterlijk veranderen. In een ander boek weet de Sint niet wat hij aan bepaalde kinderen moet geven. Het geheime boek van SinterklaasEr zijn zelfs boeken die de waarheid over de Sint op een kinderlijke manier vertellen. Het komt er dus op neer dat je voor allerlei boeken over de Sint kunt kiezen. Gaat jouw beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar over de Sint? Moet het boek bovendien de waarheid over de Sint onthullen? Kies dan voor het boek Het geheime boek van Sinterklaas.

Wij vinden dat dit boek een aanrader is. Het geheime boek van Sinterklaas onthult immers de waarheid over de Sint. Daarom laat je je kind het boek pas lezen wanneer hij/zij oud genoeg is om de waarheid over Sinterklaas te kennen. Beslis je dat je kind al op jonge leeftijd de waarheid over Sinterklaas mag kennen? Dat kan ook! Dan kun je desgewenst het boek aan je kind voorlezen. In het boek staat er waar die tot de verbeelding sprekende Sint-Nicolaasfiguur vandaan komt. Ook kom je erachter hoe hij gezien wordt ten opzichte van buitenlandse tradities zoals de Kerstman. Het boek vertelt zelfs wat de geschiedenis ons leert over de pietendiscussie. Nadat je het boek hebt gelezen, begrijp je waarom dit wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar is.

Eigenschappen van het boek Het geheime boek van Sinterklaas:

 • In dit boek wordt de waarheid over de Sint onthuld.
 • Er wordt in het boek ingegaan op wat de geschiedenis ons leert over de pietendiscussie.
 • Je komt er in dit boek achter waarom we onze schoen zetten voor een man die op een stoomboot arriveert.
 • Dit leuke boek is geschikt voor alle kinderen die er klaar voor zijn om de waarheid over Sinterklaas te kennen.

5. Het vrolijke Sinterklaas-voorleesboek!

Het vorige boek dat we hebben gerecenseerd gaat over Sinterklaas. Dit is namelijk een zeer populair thema onder kinderen. Kinderen vinden het zelfs leuker om verhalen over de Sint te horen/lezen in de weken voor 5 december. Vond je het vorige boek leuk, maar wil je het liefst meer Het vrolijke Sinterklaas-voorleesboek!verhalen over Sinterklaas (voor)lezen? Dan is voor jou het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar een Sinterklaas-voorleesboek. We kennen een dergelijk boek, genaamd Het vrolijke Sinterklaas-voorleesboek!. Dit boek is voor jou wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Dit komt doordat er in het boek allerlei leuke versjes en verhalen zijn over Sint en zijn pieten.

Als je het boek Het vrolijke Sinterklaas-voorleesboek! in huis hebt, hoef je je geen moment te vervelen. Er zijn namelijk allerlei grappige en spannende verhalen over Sint en zijn pieten in het boek. Zo kom je een verhaal tegen over een pietje dat vergeten is zijn onderbroekje aan te trekken. Je vindt tevens een verhaal over pieten die elkaar een vrolijk kleurtje geven. Het boek gaat zelfs zo ver dat er een verhaal is over een jongetje dat vreselijk veel cadeautjes vraagt. Doordat er zoveel leuke verhalen en versjes zijn, spreekt dit voorleesboek vrijwel ieder kind aan. De maatschappelijke discussie over Zwarte Piet kom 1 keer aan de orde, maar wordt knap verwoord en verwerkt zonder een standpunt in te nemen.

Eigenschappen van het boek Het vrolijke Sinterklaas-voorleesboek!:

 • Je komt in het boek illustraties tegen die met waterverf zijn ingekleurd.
 • Een groot deel van de verhalen en verzen in dit boek zijn in feite volkomen tijdloos.
 • In deze bundel kom je in totaal 22 aantrekkelijke versjes en verhalen over Sint en Piet tegen.
 • Een aantal verhalen gaan over bekende figuren zoals de blote koning, het mannenkoor en de drie jongetjes.
 • De verhalen en verzen hebben een licht-humoristische ondertoon en alles komt in deze verhalen altijd weer helemaal goed.