Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat voorlezen een positief effect heeft op de ontwikkeling van kinderen. Dit komt doordat voorlezen bijdraagt aan de woordenschat, maar ook de cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind. Daarnaast stimuleert deze handeling de fantasie van kinderen. Het voorlezen kun je op verschillende manieren leuker maken. Zo kun je aan jongere kinderen vaker per dag korte verhalen voorlezen. Door vaste voorleesmomenten in te plannen, kijkt het kind er ook extra naar uit. Nu rest alleen nog het beste voel- en knisperboekje uit te kiezen. Gelukkig hoeft dat geen ingewikkelde opgave te zijn. Je kunt namelijk dit artikel lezen. Zo vind je op een gemakkelijke manier het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind.

Beste voel- en knisperboekje van 2020

Als je dit artikel leest, vind je gemakkelijk het beste voel- en knisperboekje. Dit komt doordat we een selectie voor je hebben gemaakt van de 5 populairste voel- en knisperboekjes van het jaar. Doordat veel kinderen genieten van deze boeken, weet je van tevoren dat jouw kind er ook van zal genieten. Het maakt dus eigenlijk niet zoveel uit voor welk boek je kiest. Alle boeken zijn namelijk interessant. Je kunt misschien een keuze maken op basis van de leeftijdsindicatie van de boeken. Desgewenst vergelijk je gewoon de thema’s met elkaar. Dit is allemaal een fluitje van een cent, omdat elk boek uit de top 5 wordt gerecenseerd. Je ontdekt dus precies waar elk boek over gaat. Zo is het uitkiezen van het beste voel- en knisperboekje extra eenvoudig.

1. Dag dieren!

In de inleiding van dit artikel hebben we gesproken over de leeftijdsindicaties van verschillende boeken. Zo zijn sommige boeken speciaal geschreven voor baby’s. Weer andere boeken zijn beter geschikt voor peuters en kleuters. Onder de categorie kinderboekenDag dieren! vind je zelfs boeken voor tieners. Is het beste voel- en knisperboekje voor jou juist een variant voor baby’s? Dan kennen wij het ideale boekje voor jou. Het boek waar we naar verwijzen heet Dag dieren!. Dit boek is voor jouw kind wellicht het beste voel- en knisperboekje. Wij zijn deze mening toegedaan, omdat het boekje speciaal voor baby’s is ontwikkeld.

Nu wil je misschien weten wat er zo speciaal is aan dit babyboek. Misschien ben je zelfs van mening dat peuterboeken ook perfect zijn voor baby’s. Dit is echter niet het geval. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat baby’s sterke contrasten zoals zwart-wit het beste waarnemen. Je hoeft dus geen boek met alle kleuren van de regenboog te kopen voor een baby. Juist de zwart-witte dierenillustraties van Dick Bruna lenen zich goed voor het waarnemingsvermogen van een baby. In het boek Dag dieren! zijn de zwart-witte illustraties namelijk afgebeeld tegen een achtergrond van de primaire kleuren. Dit zijn de kleuren waar het werk van de auteur bekend om staat. Voor de allerjongsten is dit boek daarom een lust voor het oog!

Eigenschappen van het boek Dag dieren!:

 • Dit boekje is speciaal ontworpen voor de allerjongsten, dus je bekijkt het met je baby.
 • In het boek is er gezorgd voor sterke contrasten zoals zwart-wit, omdat baby’s deze kleuren het beste waarnemen.
 • De illustraties in het boek zijn afgebeeld tegen een achtergrond van de primaire kleuren waar Dick Bruna bekend om staat.
 • Doordat het boekje voor baby’s vanaf 0 jaar speciaal voor baby’s is ontwikkeld, is het een lust voor het oog en het ideale geschenk voor de allerjongsten.

2. Wij gaan op berenjacht

Bepaalde boekjes zijn meteen nadat ze worden uitgegeven een hit. Andere boekjes moeten enige tijd bekendheid krijgen voordat ze vaker verkocht worden. Er zijn echter ook boeken die niet slechts tijdelijk in zijn. Dergelijke boeken worden Wij gaan op berenjachtklassiekers genoemd en zijn vaak ook bekend bij de oudere generatie. Sommige ouders zijn van mening dat deze boeken uit hun jeugd veel interessanter zijn dat de nieuwere boeken. Is het beste voel- en knisperboekje voor jou daarom een klassieker? Wat dacht je dan van het boek Wij gaan op berenjacht? Dit boek is voor jou wellicht het beste voel- en knisperboekje. Dat komt doordat het boek al ruim 30 jaar populair is.

Lezers uit de hele wereld genieten dus al gedurende vele jaren van het spannende avontuur in dit boek. Het boek dat we nu beschrijven, Wij gaan op berenjacht, is echter een speciale uitvoering. Zo zijn er 2 feestelijke edities uitgegeven in verband met het 30-jarig jubileum. Het ene boek is een prentenboek met een speciale, linnen omslag. Het andere boek is juist een nieuwe, frisse, gebonden kartoneditie. Peuters kunnen dus gerust de komende jaren in stijl van het avontuurlijke verhaal genieten. In het kort gaat het boek over 4 kinderen die met hun vader op berenjacht gaan. Onderweg naar de grot van de beer, moet het gezelschap diverse hindernissen overwinnen.

Eigenschappen van het boek Wij gaan op berenjacht:

 • Dit prentenboek is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.
 • Geluiden die bij obstakels gemaakt worden, krijgen in de typografie extra nadruk.
 • In dit boek zie je in tekst en prent hoe 4 kinderen met hun vader op berenjacht gaan.
 • De kinderen en vader in het boek moeten onderweg naar de grot van de beer hindernissen overwinnen.
 • Op de prenten toont zelfs de vader angst, wat het boek nog herkenbaarder maakt voor jonge luisteraars.

3. Daar Buiten Loopt Een Schaap

Alle boeken zijn een beetje anders. Zo kunnen de boeken verschillen op basis van de auteur, doelgroep, het thema en zelfs het type boek. Sommige kinderboeken zijn bijvoorbeeld prentenboeken. Echter, er zijn ook voorleesboeken en aanwijsboeken. Heb je Daar Buiten Loopt Een Schaapweleens gehoord van audioboeken? Dergelijke boeken kun je vergelijken met andere soorten boeken. Het enige verschil is dat de inhoud van het boek op een CD of digitaal bestand is opgenomen. Je hoeft het boek dus niet zelf te lezen. Mocht je graag een audioboek met liedjes willen hebben, dan kennen we het beste voel- en knisperboekje voor jou. Hier verwijzen we naar het boek Daar Buiten Loopt Een Schaap.

Wij vinden dat Daar Buiten Loopt Een Schaap het beste voel- en knisperboekje voor jou is. Dit komt doordat het boek eigenlijk een audioboek is met liedjes. Om exact te zijn, krijg je bij aankoop van dit boek niet alleen de CD, maar ook het boek. Daar staan de teksten van de bekende peuterliedjes, die zijn ingezongen, op. Er staan maar liefst 12 bekende peuterliedjes op het bestand. Denk maar aan liedjes zoals “Boer, wat zeg je van mijn kippen?” en “Poesje mauw”. Voor de beschrijving van elk lied zijn er 2 bladzijden gebruikt. Op de ene staat er een prachtige illustratie met mooie details. De andere pagina bevat juist teksten, die ruim zijn gedrukt in een groot lettertype.

Eigenschappen van het boek Daar Buiten Loopt Een Schaap:

 • Dit prachtig verzorgd prentenboek wordt geleverd met een audioboek.
 • Je kunt dit boekje en de CD gebruiken met kinderen vanaf ongeveer 1 jaar.
 • Er wordt aan de muzikale vorming van je kind gewerkt dankzij de fantastische platen.
 • Op de meegeleverde CD vind je 12 bekende peuterliedjes zoals “Witte zwanen, zwarte zwanen”.
 • Het heerlijke boekje kan zorgen voor een fijn contact tussen (groot)ouder en peuter en voor vergroting van de taalschat.

4. Kikker – Kikkers warme winterboek

Boeken moeten relevant blijven. Daarom zijn er over vrijwel elk onderwerp of thema boeken geschreven. Denk maar aan boeken over bijvoorbeeld feestdagen zoals Kerstmis. Er zijn echter ook boeken die betrekking hebben op de seizoenen. Dergelijke Kikker - Kikkers warme winterboekboeken zijn ideaal om voor te lezen tijdens het desbetreffende seizoen. Wil je dat je kind wat meer te weten komt over het koude seizoen? Wil je bovendien dat het kind de kennis krijgt via een voel- en knisperboekje? Dan kun je kiezen voor het boek Kikker – Kikkers warme winterboek. De titel van het boek geeft je reeds een beeld omtrent het thema van het boek. Het boek gaat dus over het koude seizoen en is daarom het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind.

In het boek Kikker – Kikkers warme winterboek vriest het en heeft het gesneeuwd. Kikker, de hoofdpersoon in het boek, is niet zo dol op de kou. Daarom blijft hij alleen thuis. Zijn vriendjes volgen zijn voorbeeld niet. Zij gaan namelijk gezellig buiten spelen. Plotseling begint de zo te schijnen. Hierdoor krijgt Kikker een idee… Kikker en zijn vriendjes gaan vervolgens naar Varkentje om het nieuwe jaar te vieren. Echter, wanneer ze bij het huisje van Varkentje aankomen, zien ze alleen een omgevallen ladder. Er zijn ook geen lichtjes geplaatst in de bomen. Waar kan Varkentje zijn? Dit boek is eigenlijk een bundeling van 2 winterse prentenboeken. Beide boeken verschenen eerder afzonderlijk onder de titels Kikker en de sneeuwman en Kikker en het Nieuwjaar.

Eigenschappen van het boek Kikker – Kikkers warme winterboek:

 • Lees de verhalen uit deze bundel gerust voor aan kindertjes vanaf ongeveer 4 jaar.
 • Als je dit boek koopt, dan kies je voor een bundeling van 2 winterse prentenboeken.
 • Het is leuk te weten dat deze prentenboeken gebaseerd zijn op de animatieserie “Kikker & Vriendjes”.
 • De prentenboeken die in deze bundel voorkomen zijn Kikker en de sneeuwman en Kikker en het Nieuwjaar.

5. Boer Boris – Boer Boris gaat naar zee

Veel kinderen genieten van boeken die afkomstig zijn uit een reeks. De avonturen van hun favoriete personages gaan namelijk alsmaar door. Als je hebt gemerkt dat je kind geniet van een bepaalde reeks, dan kun je deze liefde verder kweken. Dat doe Boer Boris - Boer Boris gaat naar zeeje door steeds nieuwe verhalen uit de reeks aan te schaffen. Na verloop van tijd vraagt het kind er zelf naar. Is jouw kind een fan van de boekenreeks Boer Boris? Wil het kind bovendien graag horen over Boer Boris zijn vakantie naar de zee? Dan kennen wij het beste voel- en knisperboekje voor jou. Dit boekje, dat afkomstig is uit de reeks Boer Boris, heet Boer Boris – Boer Boris gaat naar zee. Aan de titel zie je dus al waar het boekje over gaat. Dit Boer Boris-boekje is wellicht het beste voel- en knisperboekje voor Boer Boris-fans.

In het boekje Boer Boris – Boer Boris gaat naar zee heeft de bekende boer vakantie. Daarom besluit hij naar zee te gaan. Om daar naartoe te gaan, is het belangrijk dat hij de juiste spullen bij zich heeft. Daarom pakt Boer Boris zijn kleine koffertje. Echter, de spullen die hij wil meenemen zijn te veel voor in zijn koffer. Daarom kiest de boer ervoor om maar de tractor vol te laden. Hierdoor kan er nog veel meer mee. Uiteindelijk blijkt dat de boer nog steeds niet genoeg ruimte heeft. Gelukkig weet hij daar wel raad op. Zo wordt het toch een supervakantie!

Eigenschappen van het boek Boer Boris – Boer Boris gaat naar zee:

 • De tekst in goedlopend rijm volgt de tekeningen op de voet.
 • Dit boek uit de reeks Boer Boris is bestemd voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Tijdens de vakantie wil Boer Boris naar zee, maar zijn spullen passen niet in zijn koffertje.
 • Doordat blijkt dat Boer Boris te veel spullen in zijn koffertje wil zetten, laadt hij alles maar in de tractor.
 • Kinderen genieten van de paginagrote, humoristische en vrolijk gekleurde illustraties in dit schattige boekje.