Zoek je naar het beste peuterboek voor jouw kleine spruit? Doordat er veel verschillende boeken geschreven zijn, kan het wellicht lastig zijn om slechts 1 uit te kiezen. Sommige ouders willen bovendien geen boeken met algemene thema’s uitkiezen. Hierbij kun je denken aan een trend die beetje bij beetje verdwijnt, namelijk jongens- en meisjesboeken. Veelal koos men voorheen boeken over prinsessen voor meisjes en ridders voor jongens. Nu kun je echter ook de prinsesboeken gewoon voorlezen aan kleine jongens. Je kiest namelijk voor een thema dat het kind leuk vindt. Kinderen identificeren zich bovendien ook prima met allerlei dieren. Daarom zie je dat er veel levenslessen verwerkt zijn in boeken over dieren. Ga na waar je kind van houdt en kies vervolgens het beste peuterboek voor hem/haar uit!

Beste peuterboek van 2020

Het beste peuterboek kies je het beste uit door te kiezen voor een thema dat je kind interesseert. Wil je echter een boek kopen voor een kind dat je minder goed kent, dan ga je anders te werk. Je kunt daarbij bijvoorbeeld letten op de leeftijdsaanbeveling van verschillende boeken. Bij veel boeken is er namelijk aangegeven of ze geschikt zijn voor baby’s, peuters, kinderen, tieners of volwassenen. Zo wordt het uitkiezen van een boek een stuk eenvoudiger. We hebben zelfs een eenvoudigere oplossing voor je. In dit artikel hebben we namelijk een selectie gemaakt van de top 5 peuterboeken van het jaar. Het maakt dus niet uit voor welk boek je kiest, want het zijn allemaal toppers. Om je toch een beeld te geven van de inhoud, hebben we echter elk van de boeken gerecenseerd. Zo kies je dus gemakkelijk jouw beste peuterboek uit.

1. Wat zit er in je buik, mama?

Veel ouders willen meer dan 1 kind. Daarbij kunnen ze plannen om de kinderen achter elkaar te krijgen. Op die manier verschillen de kinderen niet veel in leeftijd. Andere ouders krijgen echter bewust niet meteen nog een kind. Zo kan het oudere kind bijdragen aan Wat zit er in je buik, mamade opvoeding of bescherming van het jongere kind. In het tweede geval moet je als ouder aan je kind uitleggen waarom mama’s buik plotseling zo groot wordt. Dit kun je op een eenvoudige manier doen door er een boek over voor te lezen. Gaat jouw beste peuterboek daarom over de uitleg van zwangerschap? Dan kies je voor het boek Wat zit er in je buik, mama?. Dit boek is wellicht het beste peuterboek voor jou. Het boek gaat namelijk over zwangerschap.

In het leuke boekje Wat zit er in je buik, mama? zit er iets in mama’s buik. Het kindje weet echter niet wat er precies in de buik van mama zit. Daarom raadt hij wat het kan zijn. Hij vraagt zich af of er in mama’s almaar dikker wordende buik misschien een chimpansee zit. Vervolgens wil hij weten of het een paard is. Hij denkt ook dat er een inktvis in mama’s buik zit. Als lezer mag jij gezellig onder de flappen kijken. Zo kun je je kindje op een hartverwarmende en grappige manier vertellen dat hij/zij er een broertje/zusje bij krijgt. Op de laatste pagina’s zie je mama en haar oudere zoon samen met een baby.

Eigenschappen van het boek Wat zit er in je buik, mama?:

 • Je kunt dit boekje voorlezen aan kindertjes vanaf ongeveer 2,5 jaar.
 • Er is gezorgd voor flappen waar je onder kunt kijken om na te gaan wat er in mama’s buik zit.
 • De tekst in het boek is deels rijmend, waardoor het prettig is voor jonge kinderen om ernaar te luisteren.
 • Het hartverwarmende prentenboek is ideaal om jonge kinderen voor te bereiden op de komst van een broertje of zusje.

2. Dikkie Dik – Elke dag Dikkie Dik

Ken je de ondeugende kat Dikkie Dik nog van jouw jeugd? Deze kat maakt al vele jaren van alles mee. Zijn avonturen zijn geliefd onder zowel kinderen als volwassenen. Wil je daarom graag een boek over deze kat aan je kind geven? Dan is het beste peuterboek voor jou Dikkie Dik - Elke dag Dikkie Dikwellicht het boek Dikkie Dik – Elke dag Dikkie Dik. Dit boek is wellicht het beste peuterboek voor jou, omdat het boordevol verhalen zit. In het boek vind je veel avonturen van de ondeugende kat. Het gaat hier namelijk om een spannende voorleesbundel. Je kunt dus gedurende een heel jaar elke dag een nieuw Dikkie Dik verhaal voorlezen. De bundel is uitgegeven, omdat er al 40 jaar verhaaltjes over deze kat worden bedacht en geschreven.

Laat je dus terug brengen naar je jeugd door de verhalen uit Dikkie Dik – Elke dag Dikkie Dik te lezen. Nu wil je misschien weten wat voor verhalen er zijn opgenomen in de bundel. Dat kunnen we niet specifiek aangeven, omdat er allerlei Dikkie Dik avonturen in de bundel zitten. Zo maakt de kat dingen mee in huis, maar ook in de tuin. Zelfs in de keuken kom je hem tegen. Daarnaast leert de kat je kindje over de verschillende seizoenen, Kerst, Sinterklaas en ook Pasen. Je komt zelfs terugkerende korte tekstjes tegen over steeds een andere letter van het alfabet. Er komen ook herkenbare emoties aan bod zoals angst, boosheid en jaloezie. Voorlezen is een waar genot als je dit boek in huis hebt.

Eigenschappen van het boek Dikkie Dik – Elke dag Dikkie Dik:

 • Dit boek kun je voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 2 jaar, maar ook volwassenen genieten van de verhalen.
 • In dit boek kom je 365 korte verhaaltjes tegen dus je kunt een heel jaar dagelijks een nieuw verhaaltje voorlezen.
 • De gezellige verhalenbundel is voorzien van veel vrolijke illustraties van de bekende oranje kat in verschillende formaten.
 • Je komt in het boek verhaaltjes tegen over de verschillende seizoenen, maar ook over Kerst, Pasen en het Sinterklaasfeest.
 • Voor peuters en kleuters komen herkenbare onderwerpen voor zoals buiten op onderzoek uitgaan, vriendschap, ruziemaken en plagerijtjes.

3. Dikkie Dik – Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvd

Heb je de beschrijving over het vorige boek gelezen? Dan heb je gezien dat dat boek een voorleesbundel is. In deze bundel vond je maar liefst 365 avonturen van de ondeugende oranje kat Dikke Dik. Misschien heb je dit boek reeds in huis en is je kind dol op de Dikkie Dik - Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvdverhalen van Dikkie Dik. Als ouder kan het echter weleens voorkomen dat je de tijd niet hebt om voor te lezen. Is daarom het beste peuterboek voor jou een boek met een bijbehorende dvd? Als een dergelijk boek perfect klinkt, dan kennen wij het ideale boek voor jou. We verwijzen naar het boek Dikkie Dik – Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvd. Dit boek is wellicht het beste peuterboek voor jou, omdat het samen komt met een dvd.

Als je dus de tijd niet hebt om een dagje voor te lezen, dan pak je gewoon de dvd. Deze stop je in de dvd-speler zodat je kindje kan genieten van 24 geanimeerde verhaaltjes. De verhaaltjes zijn lekker lang, waardoor je kind gedurende langere tijd zoet is. Op de dvd zijn er behalve geanimeerde verhaaltjes ook nog 12 raadspelletjes. Je kind geniet dus met volle teugen van de dvd. Genoeg tv voor een dag? Geen probleem! Dan kun je het boek pakken en een van de 30 spannende avonturen voorlezen. Dikkie Dik – Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvd is dus perfect voor ontspanning en een verhaal voor het naar bed gaan.

Eigenschappen van het boek Dikkie Dik – Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvd:

 • Je kunt de verhalen uit dit boek voorlezen aan kindertjes vanaf ongeveer 3 jaar.
 • In dit pakket kom je een boek tegen met leuke verhalen en een lekker lange dvd.
 • Op de dvd zijn er 24 geanimeerde verhaaltjes en 12 raadspelletjes voor urenlang pret.
 • De plaatjes in het boek met 30 verhalen zijn extra groot, dus voorlezen wordt nog fijner.

4. 100 dingen die je moet doen voor je 10 bent

De meesten van ons hebben een plan voor ons leven. Sommigen plannen om voor hun achttiende niet meer bij hun ouders te wonen. Anderen willen hun studie voor een bepaalde leeftijd af hebben. Zo kunnen we nog vele andere voorbeelden opnoemen. Wist je dat ook 100 dingen die je moet doen voor je 10 bentkinderen plannen maken voor hun leven? Meestal gaat het dan om schoolprestaties, hun imago of om sportprestaties. Is je kind ook zo gedreven dat hij/zij allerlei grootse plannen heeft? Dan is het beste peuterboek voor hem/haar het boek 100 dingen die je moet doen voor je 10 bent. Dit boek is het beste peuterboek voor gedreven kinderen. Het boek geeft hen namelijk een bucketlist. Doordat je kind de lijst werkelijk wil afkrijgen voordat hij/zij 10 is, doet hij/zij ook dingen buiten zijn/haar comfort zone.

Als ouder wil je waarschijnlijk niet dat je kind “gekke” dingen doet. Dat begrijpen we. Daarom is het belangrijk dat je weet wat voor dingen zijn opgenomen in de bucketlist. Je hoeft je nergens zorgen over te maken. Het gaat namelijk om verschillende leuke ideeën voor zowel kleine als grote helden. Denk hierbij aan het bouwen van een mega-gigantisch kamp met een geheime ingang. Ook is een van de dingen om je ergste angsten te overwinnen. Dit is een goed idee, omdat je toekomstige zelf je dankbaar zal zijn. Je wordt zelfs uitgedaagd om een totaal nieuw supergewaagd kapsel te maken…

Eigenschappen van het boek 100 dingen die je moet doen voor je 10 bent:

 • In het boek staan er 100 crazy ideeën om te doen voor je tiende verjaardag.
 • Dit boek is de ultieme bucketlist en is geschikt voor kindertjes onder de 10 jaar.
 • Een van de vele spannende uitdagingen in het boek is om je ergste angsten te overwinnen.
 • Sommige uitdagingen in het boek vergen wat extra inspanning zoals het bouwen van een mega-gigantisch kamp met een geheime ingang.

5. Mijn eerste 100 – Mijn eerste 100 woorden flapjesboek

Als een kindje geboren wordt, weet hij/zij nog niets. Het kindje kan nog niet praten, lezen of zelfs lopen. Naarmate een kind ouder wordt, maakt hij/zij kennis met het leven. Hierbij leert het kind dingen herkennen, maar ook praten en lezen. Je leert je kindje eerst Mijn eerste 100 - Mijn eerste 100 woorden flapjesboekom te praten. Zo kan hij/zij met je communiceren. Het kind leert ook steeds nieuwe woorden. Wil je al op een jonge leeftijd de woordenschat van je kindje uitbreiden? Dan is het beste peuterboek voor hem/haar een boek met woorden en tekeningen. Wij kennen een dergelijk boek, namelijk Mijn eerste 100 – Mijn eerste 100 woorden flapjesboek. Dit boek is wellicht het beste peuterboek voor jouw kind. Met dit boek verbreed je namelijk de woordenschat van jonge kinderen.

Hoe gaat het boek precies te werk? In het boek Mijn eerste 100 – Mijn eerste 100 woorden flapjesboek vind je herkenbare foto’s. Deze foto’s zijn geplaatst tegen kleurrijke achtergronden en bieden uren kijk- en leesplezier. Het leuke van het boek is bovendien dat er is gezorgd voor verschillende soorten flappen. Daarnaast zijn er verscheidene categorieën en leuke spelletjes. Om deze redenen is het boek bijzonder en aansprekend voor vrijwel elke peuter. Wist je dat dit boek deel uitmaakt van een serie? De serie heet “Mijn eerste 100”. Vindt je peuter dit boek leuk? Dan kun je vervolgens kiezen voor een boek uit dezelfde reeks, maar met cijfers, vormen en kleuren.

Eigenschappen van het boek Mijn eerste 100 – Mijn eerste 100 woorden flapjesboek:

 • De woordenschat van jonge kinderen gaat met dit flapjesboek met sprongen vooruit.
 • Dit boek voor kindertjes vanaf ongeveer 2 jaar maakt deel uit van een serie genaamd Mijn eerste 100.
 • In dit boek kom je herkenbare foto’s tegen kleurrijke achtergronden tegen, die uren kijk- en leesplezier bieden.
 • Verschillende soorten flappen, de verscheidenheid aan categorieën en de leuke spelletjes maken het boek bijzonder en aansprekend voor elke peuter.