Voorlezen aan jonge kinderen wordt door verschillende deskundigen aanbevolen. Het is namelijk gebleken dat als je regelmatig aan een kind voorleest, je bijdraagt aan de ontwikkeling van zijn/haar hersenen. Daarnaast leert het kind allerlei nieuwe woordjes wanneer je voorleest. Hoe kies je echter een leuk kinderboek uit? Er zijn verschillende manieren om een kinderboek uit te kiezen. Echter, je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Als je een baby, peuter of kleuter in huis hebt, dan zijn boeken over Nijntje aanraders. Er zijn niet voor niets miljoenen exemplaren in meer dan vijfendertig talen verkocht. Zoek je daarom naar het beste Nijntje boek? Dan hoef je niet te vrezen. Als je dit artikel leest, vind je namelijk gemakkelijk het beste Nijntje boek voor jouw kind.

Beste Nijntje boek van 2020

Nadat je erachter bent gekomen dat er miljoenen exemplaren Nijntje boeken zijn verkocht, wil je wellicht weten hoe dit komt. Het antwoord op deze vraag is eenvoudig. De auteur van deze boeken heeft een geweldige manier van verbeelden. Hierdoor spreken de boeken kinderen over de hele wereld aan. In de boeken van Dick Bruna is een konijn in één oogopslag een konijn. Hierbij beheerst deze auteur als geen ander de kunst van het weglaten. In het Engels is er een uitdrukking “less is more”. Dit betekent dat je met weinig al veel kunt bereiken. Dat is ook de gedachte achter de Nijntje boeken. Het uitkiezen van het beste Nijntje boek hoeft daarom ook niet moeilijk te zijn. Kies gewoon voor een thema dat je kind aanspreekt. In dit artikel vertellen we je over de top 5 Nijntje boeken van het jaar. Je vindt dus gemakkelijk jouw beste Nijntje boek!

1. Nijntje in de speeltuin

Dat de boeken over Nijntje kinderen in verschillende landen aanspreken weet je inmiddels. De boeken spreken kinderen om verschillende redenen aan. Eén daarvan is dat de illustraties eenvoudig en begrijpelijk zijn. Een kindNijntje in de speeltuin hoeft niet na te denken over de tekeningen, omdat hij/zij meteen begrijpt wat er is getekend. Er is echter nog een reden waarom deze boeken (jonge) kinderen aanspreken. De boeken gaan over dingen die kinderen dagelijks meemaken. Hierdoor zijn de factoren in de boeken herkenbaar. Je kunt dus kiezen voor het beste Nijntje boek aan de hand van wat op dat moment relevant is voor je kind. Vind je kind het leuk om naar de speeltuin te gaan? Lees dan het boek Nijntje in de speeltuin voor.

Het boek Nijntje in de speeltuin is wellicht het beste Nijntje boek voor jouw kind. Dit komt doordat het boek gaat over een kind dat naar de speeltuin gaat. De meeste kinderen vinden het bezoeken van de speeltuin een leuk avontuur. Ze kunnen zich daar immers uitleven. Ook op dat gebied stelt Nijntje niet teleur. In dit boek gaat ze een dagje met vader en moeder Pluis naar de speeltuin. Daar ziet ze schommels, een glijbaan, ringen en een trampoline. Het avontuurlijk konijntje leeft zich ook helemaal uit in de speeltuin. Eerst speelt ze op de schommel en daarna hangt ze aan de ringen. Ze slingert zelfs aan de rekstok. Wanneer het gezin terugkeert naar huis, valt Nijntje in de auto in slaap.

Eigenschappen van het boek Nijntje in de speeltuin:

 • Je kunt dit lieve boekje voorlezen aan kindertjes vanaf ongeveer 2 jaar.
 • In dit boekje gaat Nijntje met haar ouders naar de speeltuin, waar ze zich uitleeft.
 • De tekst en tekeningen in het boek over het populaire konijntje zijn duidelijk op elkaar afgestemd.
 • Illustraties en rijmpjes spreken zo aan dat peuters na enkele keren voorlezen het boekje meestal zelf kunnen “lezen”.

2. Bambino Loco 3-5 jaar / Nijntje, Betje, Boris en alle anderen 1

Voorlezen aan je kind is leuk, omdat jullie tijd met elkaar doorbrengen. Ook kun je zien hoe je kind reageert op verschillende onderwerpen en ook diverse soorten boeken. Soms wil je echter dat je kind alleen speelt. Gelukkig is Bambino Loco 3-5 jaar Nijntje, Betje, Boris en alle anderen 1dat ook mogelijk met bepaalde boekjes. Denk maar aan knisperboekjes, kijk- en aanwijsboekjes en speelboekjes. Bij het uitkiezen van dergelijke boekjes kun je kiezen voor een bepaald thema, zoals Nijntje. Is jouw beste Nijntje boek daarom een Nijntje speelboekje? Kies dan voor het speelboek Bambino Loco 3-5 jaar / Nijntje, Betje, Boris en alle anderen 1. Dit is eigenlijk een boekenpakket, omdat er 2 boekjes in zitten.

Voor kinderen die zelfstandig met een boekje willen spelen, is dit pakket het beste Nijntje boek. Dit komt doordat het boekje Bambino Loco leuk en leerzaam is. Wanneer je dit boekje in huis hebt, dan kan je kind helemaal zelf of met een beetje hulp spelen. In het boekje zijn er namelijk leuke spelletjes. Steeds volg je 6 overzichtelijke stapjes per spelletje. Het andere boekje “Nijntje, Betje, Boris en alle anderen” leert je kind om te observeren, vergelijken en combineren. Er zijn in het boekje ook enkele telopdrachten opgenomen. Het concentratievermogen van je kind wordt dus ontwikkeld, wat een belangrijke vaardigheid is. Dit pakket groeit met je kind mee, dus hij/zij kan er lang van genieten. Koop je binnenkort het boek Bambino Loco 3-5 jaar / Nijntje, Betje, Boris en alle anderen 1?

Eigenschappen van het boek Bambino Loco 3-5 jaar / Nijntje, Betje, Boris en alle anderen 1:

 • In dit pakket zitten er 2 speelboekjes.
 • Kinderen vanaf ongeveer 3 jaar genieten optimaal van dit boekenpakket.
 • Het boekje Loco Bambino bevat verschillende leuke spelletjes in 6 overzichtelijke stapjes.
 • Je kind leert te observeren, vergelijken en combineren als hij/zij speelt met het boekje Nijntje, Betje, Boris en alle anderen.
 • Er zijn enkele telopdrachten opgenomen in het Nijntje-boekje, waardoor kinderen hun concentratievermogen ontwikkelen.

3. Nijntje x Rembrandt

De meeste kinderen zijn creatief. Dit komt doordat zij zich geen zorgen maken over wat anderen over hen denken. Ze tekenen precies wat in hun hoofd opkomt en gebruiken de kleuren die op dat moment gepast lijken. Daarbij maakt Nijntje x Rembrandthet niet uit of de kleuren realistisch zijn. Kinderen zijn daarom op hun eigen manier artiesten. Vind je dat jouw kind ook zo creatief is? Wil je hem/haar daarom vertellen over de werken van Rembrandt? Dan kun je kiezen voor een van de nieuwere Nijntje boeken. Er is namelijk een boekje over dit konijntje geschreven dat verwijst naar een werk van Rembrandt. Dit boekje genaamd Nijntje x Rembrandt is wellicht het beste Nijntje boek voor aanstaande kunstenaars.

In dit boekje wordt de vraag gesteld of je wel eens goed hebt gekeken naar het werk van Rembrandt. Zoals verwacht ziet dit werk er heel anders uit dan de variant van Dick Bruna. Als je echter goed oplet, dan zie je dat er meer overeenkomsten zijn dan je denkt. In het boek Nijntje x Rembrandt laat Dick Bruna je deze overeenkomsten zien. Het boekje is gecreëerd in verband met de herdenking van het 350e sterfjaar van Rembrandt van Rijn. In dit jaar werden er tevens tal van activiteiten en bijzondere tentoonstellingen georganiseerd. Voor kunstliefhebbers is het unieke boekje het beste Nijntje boek!

Eigenschappen van het boek Nijntje x Rembrandt:

 • Bekijk het boekje samen met kindertjes vanaf ongeveer 4 jaar.
 • Kinderen maken dankzij dit boekje kennis met twee grote namen in de Nederlandse kunst.
 • In dit boekje worden er steeds 2 schilderijen naast elkaar gelegd, die je met elkaar vergelijkt.
 • Behalve het zelf onderzoeken van beide afbeeldingen nodigt een korte zin of vraag je uit om verder te speuren.
 • Doordat je steeds naar kunstwerken kijkt en deze met elkaar vergelijkt, stimuleert dit boekje je om kunstwerken te waarderen.
 • Op de linkerpagina’s zie je steeds een detail uit een schilderij van Rembrandt en op de rechterpagina een detail uit het werk van Dick Bruna.

4. Nijntje oefent – oefenkaartjes Nijntje oefent korte woordjes

Wanneer een kind geboren wordt, weet hij/zij nog maar weinig. Zo kan het kind nog niet lopen en ook nog niet praten. Al deze dingen leer jij als ouder of verzorger aan het kind. Door regelmatig voor te lezen, leer je het kind Nijntje oefent - oefenkaartjes nijntje oefent korte woordjesallerlei nieuwe woordjes. Het is daarom handig om te kiezen voor boekjes met plaatjes. Hierdoor leert het kind meteen welk woord bij welk plaatje hoort. Denk maar aan plaatjes van dieren en voertuigen. Wanneer het kind vervolgens buiten speelt of op stap gaat, dan kan hij/zij precies aangeven wat hij/zij heeft gezien. Wil je daarom gericht met je kind oefenen? Dan is het beste Nijntje boek voor jou een boekje uit de reeks Nijntje oefent. Wat dacht je van het boek Nijntje oefent – oefenkaartjes Nijntje oefent korte woordjes?

Wij vinden dat dit boekje het beste Nijntje boek is voor ouders die hun kinderen nieuwe woordjes willen leren. Het principe van het boek is eenvoudig. Je kijkt samen met het kind naar de plaatjes en benoemt wat je ziet. Het kind onthoudt deze woordjes en wijst de bijbehorende illustraties uiteindelijk zelf aan. Nijntje oefent – oefenkaartjes Nijntje oefent korte woordjes is bovendien uniek. Dit boekje bestaat uit 70 kaartjes met woorden in herkenbare thema’s. Enkele thema’s zijn binnen, buiten, kleding, dieren, eten en drinken. Alle woordjes bestaan slechts uit 1 lettergreep. Hierdoor zijn ze ideaal om mee te oefenen. Je kunt de oefenkaartjes desgewenst los gebruiken.

Eigenschappen van het boek Nijntje oefent – oefenkaartjes Nijntje oefent korte woordjes:

 • Als je nieuwe woordjes aan kinderen vanaf ongeveer 1 jaar wil leren, dan is dit boekje ideaal.
 • Je kunt je kind het bijbehorend plaatje laten aanwijzen nadat hij/zij een woord heeft gehoord.
 • Desgewenst kun je kindertjes na het zien van een plaatje het bijbehorende woord laten benoemen.
 • Alle woorden in dit pakketje bestaan uit één lettergreep en zijn daarom perfect om mee te oefenen.
 • Het is leuk te weten dat de serie “Nijntje oefent” is ontwikkeld in nauwe samenwerking met logopedisten.
 • De set bestaat uit 70 kaartjes met woorden in herkenbare thema’s waaronder voorwerpen, dieren, eten en drinken.

5. Nijntje tovert kleuren

Sommige kinderen vinden het zo leuk wanneer je voorleest, dat ze hun boekjes overal naartoe willen meenemen. In sommige gevallen betekent dit dat het kind het boekje zelfs in bad wil meenemen. Helaas zijn veel boeken niet Nijntje tovert kleurenbestemd voor in bad, omdat ze van papier zijn gemaakt. Wil je je kind toch tegemoet komen? Dan kun je kiezen voor een boekje dat speciaal voor in bad is ontwikkeld. Klinkt een dergelijk boekje als het beste Nijntje boek voor jouw kind? Dan kies je voor het boek Nijntje tovert kleuren. Dit boekje is uniek, omdat je kind er in bad of onder de douche mee kan spelen.

Tijdens het spelen met het boek in water gebeurt er iets magisch. Het boek heeft namelijk niet voor niets de naam Nijntje tovert kleuren gekregen. Als dit boek in aanraking komt met water, dan komen de kleuren van de illustraties in het boek tevoorschijn. Dit is zo uniek en magisch dat je kind waarschijnlijk regelmatig met het boekje wil douchen of baden. Je hoeft je hierbij geen zorgen te maken dat het boek beschadigt. Het boek is namelijk van plastic gemaakt. Je kind kan er bovendien urenlang van genieten zonder dat jouw hulp nodig is. Dit komt doordat het boekje geen tekst bevat. Op de tekeningen staat Nijntje in diverse spelsituaties. Zo zie je dat ze vliegert, op het strand speelt en is omringd door allerlei speelgoed. Zeer herkenbaar voor kinderen dus!

Eigenschappen van het boek Nijntje tovert kleuren:

 • In dit aantrekkelijke badboekje kom je frisse tekeningen tegen.
 • De pagina’s in het boek hebben afgeronde hoeken en zijn met zacht foam opgevuld.
 • Op de tekeningen in het boek staat Nijntje in verschillende, herkenbare spelsituaties.
 • Voor kinderen is dit boekje magisch, omdat de afbeeldingen kleur krijgen door aanraking met water.
 • Dit boekje voor kinderen vanaf ongeveer 6 maanden is een leuke eerste kennismaking met Nijntje.