Sommige personen denken dat het uitkiezen van een boek voor een baby op dezelfde manier geschiedt als voor oudere kinderen. Dat is echter niet het geval. Bij oudere kinderen ga je namelijk na welke onderwerpen hen aanspreken. Aan de hand daarvan kies je vervolgens een boek uit. Doordat baby’s nog niet alles begrijpen wat je aan hen vertelt, kies je hun boeken op een andere manier uit. Bij boekjes voor baby’s kies je voor boeken met veel plaatjes. Zo kijk je samen met je baby naar de plaatjes. Hierna wijs je aan wat er op de plaatjes te zien is. Na een tijdje volgt je baby precies wat je aanwijst. Misschien begint je baby ook zelf met het boekje te spelen. Zo weet je dat hij/zij van het boekje geniet. Je bent dus op zoek naar het beste boekje voor baby? Gelukkig vind je hier het beste boekje voor baby!

Beste boekje voor baby van 2020

We hebben je verteld dat het uitkiezen van het beste boekje voor baby eenvoudig is. Het enige wat je hoeft te doen is kiezen voor een boekje met plaatjes. Aangezien er veel boekjes met plaatjes zijn, is het wellicht toch ingewikkeld om slechts 1 boek uit te kiezen. Daarom helpen wij je op weg. We hebben namelijk een top 5 lijst voor je samengesteld. Deze lijst is samengesteld aan de hand van de populairste boekjes voor baby’s van dit moment. Je kiest dus voor een actueel boekje, dat tevens vele andere ouders en baby’s leuk vinden. Hierdoor is je zoektocht aanzienlijk vergemakkelijkt. Om je zo goed mogelijk te informeren over de boeken, hebben we bovendien elk boek afzonderlijk gerecenseerd. Zo kun je een goed geïnformeerde keuze maken bij het uitkiezen van het beste boekje voor baby.

1. Dikkie Dik uitdeelboekjes (doos met kleine kartonboekjes)

Als je zoekt naar een nieuw boekje voor je baby of kindje, dan houd je rekening met verschillende factoren. Bij babyboekjes is het handig om boeken met veel illustraties te selecteren. Daarnaast kun je er rekening mee houden dat de boekjes niet te lang zijn. Dikkie Dik uitdeelboekjes (doos met kleine kartonboekjes)Jonge kinderen zijn namelijk snel afgeleid. Ook is het handig om te kiezen voor een onderwerp of thema dat jij leuk vindt. Zo maak je het voorlezen nog interessanter voor je kind. Was jij vroeger ook zo’n grote fan van de ondeugende kater Dikkie Dik? Dan is voor jou het beste boekje voor baby wellicht een boekje uit deze reeks. Wij kennen een pakket dat je vast wel leuk zal vinden, namelijk de Dikkie Dik uitdeelboekjes (doos met kleine kartonboekjes).

Het pakket Dikkie Dik uitdeelboekjes (doos met kleine kartonboekjes) is een aanrader voor baby’s, dreumesen en peuters. Dit komt doordat het pakket vol zit met allerlei leuke verhaaltjes over Dikkie Dik. Bovendien is dit pakket het beste boekje voor baby. Er zijn namelijk 16 verschillende kartonboekjes in de box. Hierdoor kun je steeds een nieuw avontuur van Dikkie Dik voorlezen. Je kind geniet tijdens het voorlezen van de grappige illustraties. Als je kindje wat ouder is, geniet hij/zij ook van de dingen die de kater meemaakt. Het gaat namelijk om herkenbare dingen. Desgewenst kun je deze boekjes ook uitdelen op bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje.

Eigenschappen van het boek Dikkie Dik uitdeelboekjes (doos met kleine kartonboekjes):

 • Je kunt deze boekjes voorlezen aan kindertjes vanaf ongeveer 1 jaar.
 • Hier gaat het om een set met 16 verschillende kartonboekjes over Dikkie Dik.
 • Doordat er verschillende leuke boekjes in de set zijn, kun je deze desgewenst uitdelen.
 • In de boekjes kom je allerlei schattige illustraties tegen, die de aandacht van kindertjes trekken.

2. Kiekeboe! wie is daar, Nijntje?

Het spel Kiekeboe wordt al vele jaren gespeeld. Op sommige plekken wordt het spel ook anders genoemd. Zo noemen sommige personen dit spel “verstoppertje”. Eigenlijk komt het er gewoon op neer dat iemand telt terwijl anderen zich verstoppen. Kiekeboe! wie is daar, NijntjeVervolgens moet de teller de verstopte personen zoeken. Het spel is leuk voor kinderen van vrijwel elke leeftijd. Daarom is het ook niet verbazingwekkend dat er kinderboeken over dit spel zijn geschreven. Is een dergelijk boek volgens jou het beste boekje voor baby? Dan raden we het boekje Kiekeboe! wie is daar, Nijntje? aan. Wij vinden dat dit boekje het beste boekje voor baby is. Het gaat hier om een boekje uit de reeks Nijntje, die geliefd is onder baby’s, dreumesen, peuters en ook kleuters.

Het boekje Kiekeboe! wie is daar, Nijntje? is tevens een aanrader, omdat het interactief is. Zo gaat het hier om een boekje waarbij Nijntje’s vrienden en familieleden zich hebben verstopt. Nu moet Nijntje hen zoeken. Samen met Nijntje gaat jouw kindje na of hij/zij de verstopte personen ziet. Deze personen kun je gemakkelijk vinden, omdat het hier om een doorkijkboekje gaat. Zo kan je peuter lekker zelf nagaan of hij/zij de verstopte personen kan vinden. Hierbij is er gezorgd voor eenvoudige, maar doeltreffende tekeningen. Baby’s en dreumesen die nog niet zelf kunnen zoeken, genieten dus ook gewoon van de leuke tekeningen.

Eigenschappen van het boek Kiekeboe! wie is daar, Nijntje?:

 • Dit boekje maakt deel uit van de reeks Nijntje.
 • Met dit boekje kun je je kind leren om zelf kiekeboe te spelen.
 • Je kunt dit leuke boekje voorlezen aan kindertjes vanaf ongeveer 1 jaar.
 • Uitsparingen in de bladzijden van dit boek zorgen ervoor dat je erdoorheen kunt kijken.
 • Dankzij het handige formaat van het boekje kan je baby of peuter lekker zelf in het boekje kijken.
 • In het doorkijkboekje hebben de vrienden en familieleden van Nijntje zich verstopt en jij moet hen zoeken.

3. Gonnie & Vriendjes – Uitdeelboekjes 16 ex

Vroeger werden er op kinderfeestjes snoepzakjes uitgedeeld. Kinderen genoten hier enorm van. Echter, door de jaren heen heeft men ingezien dat snoep niet ideaal is. Door te veel te snoepen worden namelijk de tandjes van kinderen aangetast. Gonnie & Vriendjes - Uitdeelboekjes 16 exDaarnaast kan veel zoet ook negatieve effecten op kinderen hebben. Het is hierdoor moeilijk om leuke bedankjes te geven aan kindertjes op kinderfeestjes. Gelukkig is er toch een passende oplossing voor dit probleem. Je kunt namelijk uitdeelboekjes kopen en deze verdelen op je kinderfeest. Zo geef je kinderen iets waar ze van kunnen genieten én waar ze van kunnen leren. Is jouw beste boekje voor baby daarom een uitdeelboekje? Dan kun je kiezen voor Gonnie & Vriendjes – Uitdeelboekjes 16 ex.

Zoals je waarschijnlijk hebt geconcludeerd, gaat het hier om 16 exemplaren van de uitdeelboekjes. Elk van deze boekjes gaat over de gansjes Gonnie en Gijsje. De gansjes en hun vriendjes zijn zeer geliefd onder dreumesen en peuters. Dit komt doordat de gansjes herkenbare dingen meemaken. Bovendien zijn hun avonturen grappig, waardoor kinderen er optimaal van genieten. In deze boekjesdoos zitten er dus 16 miniboekjes met 4 keer 4 verschillende titels. Niet elk kind krijgt dus hetzelfde boekje, waardoor de kindertjes de volgende dagen over hun exemplaar kunnen praten. Behalve op kinderfeestjes kun je deze boekjes ook uitdelen bij het afscheid nemen van de peutergroep. De boekjes zijn leuk om te geven én te krijgen. Daarom is dit pakket wellicht het beste boekje voor baby.

Eigenschappen van het boek Gonnie & Vriendjes – Uitdeelboekjes 16 ex:

 • De boekjes in dit pakket gaan over de gansjes Gonnie, Gijsje en hun vriendjes.
 • Je kunt deze uitdeelboekjes verdelen op verjaardagen of op andere momenten.
 • In dit pakket zitten er 4 keer 4 verschillende boekjes uit de reeks Gonnie en vriendjes.
 • Kinderen vinden het leuk om deze boekjes af te geven, maar ook om ze te ontvangen.
 • Hoewel de boekjes bedoeld zijn voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar, genieten baby’s ook van de plaatjes.

4. Opa en Oma Pluis

De meeste kinderen vinden het prettig om bij hun ouders te zijn. Echter, dat betekent niet dat ze niet genieten van hun verblijf bij opa en oma. Meestal worden kinderen extra verwend door hun grootouders. Daardoor vinden ze het geweldig om bij deOpa en oma Pluis grootouders te logeren. Als grootouder doe je eigenlijk dezelfde dingen die de ouders ook doen. Je baadt het kindje, geeft hem/haar te eten en leest een boekje voor. Boekjes die grootouders voorlezen verschillen meestal van boekjes die ouders uitkiezen. Dit komt doordat er speciale boekjes zijn over kleinkinderen en hun grootouders. Is een lief boekje over logeren bij de grootouders volgens jou het beste boekje voor baby? Kies dan voor het boek Opa en Oma Pluis.

Wij vinden dat het boek Opa en Oma Pluis het beste boekje voor baby is. Dit zeggen we, omdat het boekje een liefdevolle band tussen een kleinkind en haar grootouders laat zien. Bovendien is het boekje afkomstig uit de reeks Nijntje, die bij veel kinderen geliefd is. In dit boekje gaat Nijntje op bezoek bij haar grootouders. Opa en oma Pluis vinden het fijn wanneer hun kleindochter op bezoek komt. Daarom doen ze allerlei speciale dingen met haar. Zo heeft opa speciaal een step voor haar gemaakt. Daarnaast mag ze van oma 2 koekjes bij de thee. Nijntje heeft het dus echt naar haar zin bij haar grootouders thuis.

Eigenschappen van het boek Opa en Oma Pluis:

 • Links van het boekje kom je steeds 4 regels tekst op rijm tegen.
 • Rechts van het boekje kom je steeds mooie tekeningen tegen in de bekende Bruna-stijl.
 • In dit boekje bezoekt Nijntje gaat grootouders, waar ze samen allerlei leuke dingen doen.
 • De versjes en tekeningen over een liefdevolle grootouder-kleinkind-relatie trekken baby’s, peuters en kleuters aan.
 • Het boekje uit de Nijntje-boekenreeks is ideaal voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar, maar kan ook aan baby’s voorgelezen worden.

5. Van wie zijn deze billen?

In dit artikel hebben we intussen gesproken over verschillende leuke boekjes. Sommige van deze boekjes zijn interactief, andere zijn uitdeelboekjes en weer andere boekjes zijn voorleesboekjes. Je ziet dus dat je veel keuzemogelijkheden hebt op het Van wie zijn deze billengebied van boekjes voor de allerjongsten. Vond je het interactieve boekje leuk? Dan zal je een flapjesboek waarschijnlijk ook leuk vinden. Klinkt een dergelijk boek als het beste boekje voor baby? Dan raden we het boekje Van wie zijn deze billen? aan. Wij vinden dat dit boekje met flapjes het beste boekje voor baby is. Dit komt doordat het boekje je kind inspireert om interactief bezig te zijn.

In het boekje Van wie zijn deze billen? kom je verschillende dieren tegen. Echter, deze dieren laten niet meteen hun gezichten zien. Eerst zie je hun billen. Vandaar dat het boekje ook zijn naam heeft gekregen. Het is eigenlijk de bedoeling dat je kindje aan de hand van de billen raadt om welk dier het gaat. Dit lukt als je kindje wat ouder is, maar het boekje is ook leuk voor baby’s. Er is namelijk gezorgd voor schattige, kinderachtige illustraties. De dieren in het boek zijn zelfs afkomstig uit de omgeving van je kind. Hierdoor wordt het boekje nog relevanter. Zo kom je dieren tegen van de (kinder)boerderij en de dierentuin. Maak de flapjes open om erachter te komen van welk dier de billen zijn!

Eigenschappen van het boek Van wie zijn deze billen?:

 • Het speelboek geeft je de mogelijkheid om samen met je kind te raden en lachen.
 • Steeds zie je het achterste deel van een dier en vervolgens raad je om welk dier het gaat.
 • Er is in het boekje gezorgd voor bekende dieren zoals een olifant, een kat, een eend en een egel.
 • In rijmvorm wordt er steeds gevraagd om welk dier het gaat, dus ook het voorlezen van het boekje is leuk.
 • Je kunt het leuke aanwijsboek doornemen met kindertjes vanaf ongeveer 2 jaar of je bekijkt de afbeeldingen met baby’s.