Als kinderen regelmatig lezen, dan vergroten ze hun woordenschat beetje bij beetje. Ook hun empathisch vermogen neemt toe. Daarom stimuleer je kinderen zoveel mogelijk om vaak een boek te pakken. Om je kind zo ver te krijgen om te lezen, is het handig als je een geschikt boek koopt. Je kunt dergelijke boeken gemakkelijk uitkiezen aan de hand van het AVI-niveau. Echter, je hoeft je niet strikt aan dit niveau te houden. Elk kind is namelijk anders. Sommige kinderen hebben bijvoorbeeld een hoger of juist lager leesniveau dan hun jaargroep. Het niveau is echter een handige leidraad. Zoek je daarom naar het beste AVI M4 boek voor jouw kind? Dan kies je een boek uit dat leesniveau uit. Daarbij let je ook op de interesse van je kind. Door dit artikel te lezen, vind je het beste AVI M4 boek voor jouw kind.

Beste AVI M4 boek van 2020

Doordat je enorm veel keuzemogelijkheden hebt op het gebied van kinderboeken, kan het uitkiezen van een boek een uitdaging vormen. Het is namelijk een feit dat elk kind anders is en andere interesses heeft. Hierdoor is het handig om je kind goed te observeren. Zo kom je er gemakkelijk achter welke boeken hij/zij interessant vindt. Nadat je dat gedaan hebt, kun je een boek van zijn/haar leesniveau uitkiezen. Er is ook een andere manier om te werk te gaan. Je kunt namelijk kiezen voor een boek dat vele anderen ook interessant vinden. Dan is de kans groot dat je kind er ook van zal genieten. Daarop voortbordurend hebben we een top 5 voor je samengesteld. Elk boek uit deze reeks kan voor jou het beste AVI M4 boek zijn. Lees daarom snel het artikel om jouw beste AVI M4 boek uit te kiezen!

1. Het grote AVI doeboek deel 4

Het leesniveau AVI M4 verwijst over het algemeen naar het leesniveau van kinderen uit groep 4. Dit zijn dus kinderen die pas leren lezen. Gelukkig zijn er enorm veel interessante boekjes geschreven voor dit leesniveau. Het grote AVI doeboek deel 4Daarbij kun je kiezen voor verschillende typen boeken. Denk maar aan doe-boekjes, verhaalboekjes, enzovoorts. Is jouw kind een fan van doe-boekjes? Bij dergelijke boeken is het kind niet alleen bezig te lezen, maar hij/zij speelt als het ware ook een spel. Is daarom jouw beste AVI M4 boek een doe-boek? Dan raden we het boek Het grote AVI doeboek deel 4 aan. Dit boek is wellicht het beste AVI M4 boek voor jouw kind. Het boek is namelijk een doe-boek.

Met het boek Het grote AVI doeboek deel 4 in huis, kan je kind spelenderwijs oefenen met leren lezen. Je weet bovendien dat het boek de juiste doelgroep heeft. Hij is namelijk speciaal geschreven voor leerlingen van de basisschool groep 4. Daarnaast genieten kinderen optimaal van het boek, omdat het zorgt voor urenlang vermaakt. Denk er maar aan dat je kind het boekje kan gebruiken in de auto, op het strand en zelfs tijdens een regenachtig weekend. In het boek zitten er verschillende AVI-verhalen van populaire auteurs. Daarnaast kan je kind diverse taalspelletjes spelen of bladeren door moppenpagina’s. Nooit meer een saai moment met dit boek in huis!

Eigenschappen van het boek Het grote AVI doeboek deel 4:

 • Houd je kind vanaf ongeveer 6 jaar aangenaam bezig met dit boek.
 • Er is in het boek gezorgd voor werk van zeer bekende kinderboekenauteurs en -illustratoren.
 • Tijdens vakanties en weekenden blijft je kind spelenderwijs op AVI-niveau of hij/zij groeit door.
 • In het boek kom je een luchtige mix tegen van verhalen, moppen, taalspelletjes en zelfs taalpuzzeltjes.

2. De Griezelbus 2

Iedereen die meerdere kinderen met elkaar vergelijkt, kan concluderen dat elk kind anders is. Dit heeft niet alleen met gedrag te maken, maar ook met interesses en voorkeuren. Daarom is het uitkiezen van een nieuw boek voor De Griezelbus 2velen best ingewikkeld. Een boek is namelijk vrij persoonlijk. Zo heb je sommige kinderen die liever lezen over herkenbare situaties. Andere kinderen worden juist blij van sprookjesverhalen. Heb jij echter een grumorfan in huis? Dan is het beste AVI M4 boek voor dit kind wellicht het boek De Griezelbus 2. Dit boek is het tweede deel van de bekende Griezelbus-serie. Deze serie is perfect voor grumorfans. Bovendien is dit een AVI M4-boekje. Daarom is het wellicht het beste AVI M4 boek voor jouw kind.

In het tweede onheilspellende verhaal uit de Griezelbus-serie maken de personages ook veel mee. Zo neuzen 4 kinderen stiekem rond op een autokerkhof. Plotseling barst een vreselijk onweer los. Daarom schuilen de kinderen in een oude bus. Vervolgens slaat bliksem in en de verlichting van de bus gaat aan. Nu vertelt een stem op de radio griezelverhalen. Het lukt de kinderen niet om de bus uit te gaan. Hierna stapt een merkwaardige chauffeur in, waarna de bus naar een duistere bestemming vertrekt. Wat zal er verder met de kinderen gebeuren? Zullen ze de enge rit overleven? Daar kom je achter als je het boek De Griezelbus 2 leest.

Eigenschappen van het boek De Griezelbus 2:

 • Dit boek is het tweede deel uit de Griezelbus-serie.
 • Grumorfans vanaf ongeveer 10 jaar genieten optimaal van dit bizarre boek.
 • Hoewel het gaat om het tweede boek uit de reeks, kun je hem ook los lezen van de andere delen.
 • In het boek schuilen enkele kinderen in een oude bus waarna er griezelverhalen op de radio te horen zijn.
 • De kinderen kunnen de bus niet meer uit en er komt een chauffeur die hen naar een duistere bestemming brengt.
 • Verhalen die via de radio verteld worden zijn verrassend en origineel en bevatten daarnaast veel griezelelementen.

3. Swing – Pip danst door

De meeste kinderen zijn aangenaam verrast wanneer je hen een boek geeft, dat afkomstig is uit een reeks. Daarom is het handig als je van tevoren weet van welke boeken(reeksen) je kind houdt. Sommige kinderen houden bijvoorbeeld Swing - Pip danst doorvan de boeken over De Griezelbus. Andere kinderen genieten meer van de boeken over De Effies. Is jouw kind een fan van de reeks Swing? Deze reeks heeft als doel om kinderen swingend te leren lezen. Zoek je daarom naar het beste AVI M4 boek uit deze boekenreeks? Dan raden we het boek Swing – Pip danst door aan. Dit boek is voor jouw kind wellicht het beste AVI M4 boek. Het boek is namelijk een leuke uitgave uit de reeks Swing.

In het boek Swing – Pip danst door zitten er 3 verhalen. Elk van deze verhalen is afkomstig uit de populaire Swing-serie, die over Pip gaat. Pip, de hoofdpersoon in de boeken, danst graag. Dit maakt de boeken over Pip super aantrekkelijk voor kinderen die ook van dansen houden. In het ene verhaal, genaamd Pip is hip, ontdekt Pip dat haar danspakje een gat heeft. Ze weet daar gelukkig wel een oplossing voor. In het verhaal Pip geeft niet op gaat een hond er met haar tas vandoor. Ze moet nu nagaan hoe ze kan dansen. In het laatste verhaal, Pip danst op het ijs, probeert Pop op het ijs te dansen. Dit blijkt echter moeilijker dan verwacht…

Eigenschappen van het boek Swing – Pip danst door:

 • Je kunt dit boek geven aan kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.
 • Deze bundeling bevat 3 verhalen over Pip, die bij dansschool Swing danst.
 • Elk verhaal in deze bundeling is uniek, vrolijk en knap geschreven in korte zinnen.
 • Er is gezorgd voor vele kleurige tekeningen, die de verhalen geweldig completeren.
 • Dit boek is een onderdeel van de populaire boekenreeks Swing, die kinderen swingend leert lezen.
 • Hoewel het boek oorspronkelijk geschreven is voor meisjes, kunnen jongens de verhalen ook lezen.

4. Ik lees! AVI M4 – Bijt de dief in zijn billen!

We hebben het gehad over de voorkeuren die bepaalde kinderen hebben op het gebied van boeken. Zo hebben we gezien dat sommige kinderen het liefst relatief enge verhalen lezen. Weer andere kinderen willen verhalen over sport Ik lees! AVI M4 - Bijt de dief in zijn billen!lezen. Er zijn echter ook kinderen die van actie en misschien ook mysterie houden. Behoort jouw kind tot deze laatste groep? Dan is het handig om een boek uit dit genre uit te kiezen. Klinkt daarom een actievol boek als het beste AVI M4 boek voor jouw kind? Kies dan gauw voor het boek Ik lees! AVI M4 – Bijt de dief in zijn billen!. Wij vinden dat dit boek het beste AVI M4 boek is voor kinderen die van actie houden. Het boek is namelijk spannend, waardoor kinderen er enorm veel van genieten.

In het boek Ik lees! AVI M4 – Bijt de dief in zijn billen! steelt Dammes Dief van een dame. Pieter Pet gaat achter deze dief aan. Hij krijgt de dief zelfs bijna te pakken. Helaas gooit Dammes Pieter van de ladder. Hierdoor lukt het Pieter niet meer om Dammes te pakken en kan Dammes er met de buit vandoor gaan. Pieter Pet ziet in dat hij hulp nodig heeft. Daarom worden Boef de hond en Raa de kraai ingeschakeld. Zij waren voorheen de huisdieren van Dammes. Nu helpen ze Pieter echter met zijn missie. Zal dit team de dief te pakken krijgen?

Eigenschappen van het boek Ik lees! AVI M4 – Bijt de dief in zijn billen!:

 • Het boek is afkomstig uit de serie “Ik lees”, die gericht is op beginnende lezers.
 • Aangezien het verhaal spannend én grappig is, genieten kinderen er enorm veel van.
 • Dit boekje gaat over een dief die gestolen heeft en een agent die hem te pakken wil krijgen.
 • De verhaallijn is in dit boek goed te volgen via onder andere de tekeningen in warme kleuren.
 • Voor in het boek worden de verschillende hoofdpersonen uit het verhaal met een tekening geïntroduceerd.
 • Geef dit leuke boekje aan kinderen vanaf ongeveer 7 jaar en merk meteen hoe het verhaal deze kinderen boeit.

5. Het raadsel van de schat

Bij het beschrijven van het bovenstaande boek hebben we gesproken over verschillende genres. Daarbij haalden we aan dat mysterieboeken ook door best veel kinderen geliefd zijn. Als je bovendien op zoek gaat naar kinderboeken, Het raadsel van de schatdan kom je ook veel boeken tegen over raadsels en mysteries. Deze woorden zie je vaak al terug in de titel. Mocht je een dergelijke titel voorkomen, dan weet je ongeveer wat je kunt verwachten. Denk maar een grote vragen bij de hoofdpersonen, geheimen, zoektochten, enzovoorts. Klinkt een dergelijk mysterieus boek als het beste AVI M4 boek voor jouw kind? Laat hem/haar dan het boek  Het raadsel van de schat lezen.

Net zoals enkele andere boeken uit dit artikel, is ook dit boek afkomstig uit een reeks. Het is namelijk geschreven door de bekende auteur Geronimo Stilton. Hij schrijft speciaal boeken voor het niveau AVI M4. Daarom is het boek Het raadsel van de schat wellicht het beste AVI M4 boek voor jouw kind. In het boek is tante Lillie op zoek naar oom Sub. Deze oom is al jaren zoek, maar tante Lillie geeft de hoop niet op. Op een dag vindt ze oom Sub’s dagboek. In dit dagboek schrijft hij over een schat. Daarom besluit tante Lillie om met haar neefjes en nicht op reis te gaan. Daar gaan ze niet alleen op zoek naar oom Sub, maar ook naar de schat. Hoe het allemaal afloopt, verklappen we niet…

Eigenschappen van het boek Het raadsel van de schat:

 • Voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar is het uitlezen van dit boek een bereikbaar doel.
 • Dit boekje gaat over een oom die zoek is en die eens over een schat had geschreven in zijn dagboek.
 • Tante Lillie, Geronimo’s lievelingstante besluit met haar neefjes en nicht op zoek te gaan naar oom Sub én de schat.
 • Het boek is afkomstig uit de reeks Makkelijk Lezen met korte zinnen, zonder moeilijke woorden en met grote letters.
 • Moeizame lezers doen er goed aan om dit boek te lezen, want het boek is speciaal ontwikkeld voor moeizame lezers.
 • In het aantrekkelijke boek kom je kleurige lettertypes in verschillende groottes tegen en ook veel grappige plaatjes en fantasie.