Australië is een geliefde plaats voor backpackers die alleen reizen. Veel backpackers trekken alleen door Australië. Onderweg ontmoeten ze elkaar, vriendschappen worden gesloten en er wordt samen verder gereisd. Naast de makkelijke manier van reizen in Australië, vind je er als backpacker ook ontelbaar veel mooie plaatsen. Backpacken in Australië vergeet je niet snel. Vaak blijft het velen bij als een hele mooie ervaring.

Backpacken in Australie en wat je daarvoor moet weten

Voor een eerste keer alleen backpacken is Australië uitermate geschikt. Australië is erg westers en daardoor zeer toegankelijk. Daarnaast spreekt iedereen Engels, wat een fijn en veilig idee is. Je kunt je ten alle tijden verstaanbaar maken (als je eigen Engels toereikend is). Het openbaar vervoer in Australië is goed geregeld. De Greyhound bus brengt je voor een schappelijk bedrag naar alle Highlights van Australië. Een groot voordeel van alleen reizen is dat je geen verplichtingen hebt en geen rekening hoeft te houden met medereizigers. Je kunt doen en laten wat je wilt en in jouw tempo. Je kunt optrekken met nieuwe mensen met wie het klikt en vriendschappen voor het leven sluiten.

Het slapen in Australië is voor backpackers goedkoop, wanneer er gebruik gemaakt wordt van hostels. Het voordeel van slapen in een slaapzaal in een hostel is dat je eenvoudig contact legt met andere reizigers en misschien niet meer alleen verder hoeft, maar samen met andere backpackers plannen kunt maken of aan kunt sluiten bij elkaars reisplannen.

Een aantal hoogtepunten van Australië voor backpackers zijn:

* Sydney – Bondi Beach  Sydney is de perfecte stad om de rondreis te beginnen. Neem een aantal dagen de tijd om de stad te verkennen en te wennen aan het Australische ritme en klimaat. Daarnaast zijn er in Sydney veel bezienswaardigheden, zoals The Opera House en de Harbour Bridge. Ook is er een ferry die naar Manly Beach gaat, een knusse badplaats. Ook mag Bondi Beach niet ontbreken.
* Byron Bay  Hier zijn veel surfers te vinden en het volgen van een surfles is een echte aanrader.
* Brisbane  Een leuke en overzichtelijke stad. Het handige in deze stad is dat je voor $1,50 een fiets kunt huren langs de kant van de straat en de stad kunt verkennen per fiets.
* Noosa In Noosa is de coastalhike een echte aanrader. Het is een plek waar je lekker kunt feesten, surfen en genieten van het strand.
* Rainbow Beach – Fraser Island  Rainbow Beach zelf is niet zo spectaculair, maar vanuit hier pak je de jeep naar Fraser Island. De ervaring van het leven op een eiland is onmisbaar.
* Agnus water  Hier zijn mooie uitkijkpunten om te genieten van de zonsopkomst en zonsondergang.
* Airlie Beach – Whitsundays De Whitsundays voelen als het einde van de wereld. Het is aan te raden om mee te gaan op een zeiljacht, die je naar alle mooie plekjes brengt om te snorkelen.
* Townsville – Magnetic Island In Townsville zelf valt niet zoveel te zien en te doen, maar vanuit hier pak je de ferry naar Magnetic Island. De eilandsfeer is heel relaxt en er is een prachtige flora en fauna. Op dit eiland zijn wilde koala’s te spotten en te aaien. Daarnaast zijn er mooie hikingtrails waar je prachtige wandelingen kunt maken.