Wat doet een aannemer van afbraakwerken en hoe kun je er één vinden?

Een aannemer voor afbraakwerken houdt zich altijd bezig met het verwijderen van alles wat niet meer nodig is of wat je in de weg staat. Of het nou een oude schuur, een gedeelte van je huis of bijvoorbeeld alleen maar een dak is dat je wilt afbreken dan zul je daar een vergunning voor nodig hebben en een aannemer die gespecialiseerd is in afbraakwerken zodat hij op een verantwoordelijke, legale en milieu vriendelijke manier het benodigde werk kan uitvoeren. Hij zal bijvoorbeeld rekening moeten houden met geluidsoverlast, milieu verontreiniging, stof verspreiding en het eventueel afvoeren van gevaarlijke stoffen zoals asbest.

Een goede aannemer voor afbraakwerken in Berchem en Merksem (België) vinden kan soms lastig zijn. Niet omdat er geen goede aannemers zijn, maar meer omdat er zoveel zijn dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn een paar manieren waarop je een goede aannemer voor afbraakwerken in Berchem en Merksem kunt vinden.

 1. Je kunt een aannemer in de telefoongids of op internet opzoeken. Het nadeel hiervan is dat je alleen maar informatie krijgt die de aannemer zelf je geeft.smart phone
 2. Vraag aan vrienden die al eens eerder afbraakwerken hebben laten uitvoeren. Goede referenties van vrienden of kennissen zijn goud waard.
 3. Let op als je een langs een plek rijdt waar ze met afbraakwerken bezig zijn. Zo kun je zien hoe netjes de aannemer te werk gaat.

Mocht je met deze punten nog steeds twijfels hebben, let dan op de volgende dingen als je contact zoekt met een aannemer voor afbraakwerken.

 1. Hoeveel jaar bestaat het bedrijf.
 2. Zijn ze makkelijk te bereiken per telefoon of email.
  Hebben ze een website en/of een stek via Google Mijn Bedrijf
 3. Wat zijn de recensies op internet, bezoek een forum.
 4. Lees hun voorwaarden goed door.
 5. Sluit een contract met hen af en lees het goed door voordat je tekent.
 6. Vraag hulp met het evalueren van de offerte aan iemand die er verstand van heeft.
  Lees ook dit artikel van Livios mbt indekken: http://www.livios.be/nl/bouwen-verbouwen-of-kopen/bouwpartners/aannemer/vraag/7534/zich-indekken-tegen-voorafbetalingen-aan-aannemers/

We hebben deze criteria gehanteerd en Jan van Afbraakwerken “Met De Grond Gelijk” kwam er als beste uit. Hij krijgt van onze de award van beste aannemer.

Een goede aannemer van afbraakwerken zal altijd rustig de tijd nemen om al je vragen die je eventueel hebt te beantwoorden. Als ze hier niet de tijd voor willen nemen dan weet je dat dit niet de geschikte aannemer voor jou is.