Email : Password :
Info van de dag :
Recent bezochte linken
Label gelijkheid-diversiteit: het OIVO verbindt zich !

De wakkere consument - OIVO
Datum : 22-03-2007
Share
Het label gelijkheid-diversiteit, dat wijst op een streven naar betere toegang tot werk voor bepaalde doelgroepen en naar diversiteit in de onderneming, werd toegekend op 22 maart 2007 aan het OIVO, het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties. Op die manier verbindt deze stichting van openbaar nut zich ertoe om mee te werken aan een actieprogramma dat samenhangt met haar maatschappelijk doel en met de waarden rond toegang tot een beter leven voor iedereen, die zij zo hoog in het vaandel draagt.

Wat is het label gelijkheid-diversiteit?

Het label gelijkheid-diversiteit is een initiatief van de federale ministers van Tewerkstelling en Gelijke Kansen, in het kader van hun programma ter bevordering van de diversiteit op de werkvloer. Het gaat er meer in het bijzonder om bij de rekrutering van personeel en het beheer van de human resources te letten op:

  • de gelijkheid tussen mannen en vrouwen
  • de integratie van buitenlanders en van mensen van vreemde afkomst
  • de integratie van gehandicapten
  • het aan het werk houden van de 50+'ers

Op donderdag 22 maart hebben de ministers Van Velthoven en Dupont het label gelijkheid-diversiteit toegekend aan het OIVO, bij de afsluiting van een pilootproject dat een gelegenheid bood om intern een situatieanalyse te maken en de toekomstige acties te plannen, met oog voor de vereisten van het label: de werknemers en de bedrijfsleiding erbij betrekken, samenhang en duurzaamheid van de voorgestelde acties en de nodige middelen voor de uitvoering van die acties.

Waarom het label gelijkheid-diversiteit op het OIVO?

Het OIVO is een stichting van openbaar nut en de samenstelling van de raad van bestuur is een weerspiegeling van de politieke en sociale diversiteit van België. Het OIVO vertegenwoordigt alle consumenten, inclusief de meest kwetsbare binnen de bedrijven en de overheidsinstanties.
Dankzij dit label kan het OIVO tot uiting brengen hoe zeer het vasthoudt aan de doelstellingen en waarden van de verenigingenwereld. De acties hebben betrekking op verschillende aspecten van de gelijke kansen en diversiteit bij aanwervingen, functieclassificatie, modaliteiten voor telewerken en thuiswerken, het onthaal van nieuwkomers, de vorming.

Voorkeurthema's
Banken Claim CONSUMENTENBEDROG Consumptie Consumptiebarometer Cultuur CRISIS DIEETTEAM Distributie Duurzame Consumptie ETEN Feesten Financiele Diensten Gezondheid Handelspraktijken HOBBY GEZINSKORF Hygiene INTERNET Jongeren Consumenten KOOPKRACHT Label Marketing News N.TECHNOLOGIE Openbare Diensten PRIJS Recht van de consumenten Senioren SOLDEN Speelgoed SPEL Telecoms Veiligheid VERDIENEN Verslaving VERZEKERINGEN VOEDING Vrije Tijd WATER Woning
Beeld van de dag
Het cijfer
19 000 Uit de Europese ongevallendatabase blijkt dat in de Europese Unie elk jaar ongeveer 19 000 kinderen jonger dan 14 jaar kwetsuren oplopen door stapelbedden.
Veel ongelukken met producten voor kinderen kunnen vermeden worden
Verder lezen
Forum over consumptie
Mij ouders kochten deze week bij mediamarkt een wasmachine van aeg met 150€ eco korting! Vrijdag ...
De wet zegt duidelijk dat ten laatste op het ogenblik van het sluiten van de overeenkosmt de ...

Ik heb een Samsung Galaxy Note gekocht in November 2012. Nu gaat hij niet meer aan omdat hij niet ...
Na het verstrijken van de eerste zes maanden van de garantieperiode moet u als consument zelf het ...

Consumenteninfo
Online gokken: stand van zaken?
Op dinsdag 9 april werd in het Europees Economisch en Sociaal Comité een hoorzitting gehouden over het onderwerp "Naar legaal, beveiligd en ...
Voor u gelezen – Documentatiecentrum – 19 december 2013
Voor u gelezen: Engelse boeken over de “burger-consument” – De tijdsbeleving van kinderen – Jongeren in cijfers en letters ...
Verder lezen
Neem gratis een abonnement
Juist / Fout
Sauzen zonder vetstoffen: het kan!

Juist - Fout